Ús eficient de dejeccions ramaderes i maneig de la fertilitat dels sòls

Sobre l'activitat

En els plans per a la millora de la fertilització agrària a Catalunya, es desenvolupen activitats, entre altres, a la Conca del Torrent de Sant Jaume, a Osona.
L’objectiu és la millora de les pràctiques de fertilització, per mostrar com aquestes poden incidir en la producció i qualitat dels cultius, els sòls, les aigües i el medi en general.
Les activitats es centren en promoure la utilització d’aquelles tècniques i tecnologia que milloren l’eficiència en la utilització dels fertilitzants, especialment les dejeccions ramaderes.
Aquesta jornada s’organitza en el marc del Pla per a la millora de la fertilització agrària a Osona (dins la Xarxa de Plans de Catalunya) i del projecte LIFE AGRICLOSE (LIFE ENV/ES/000439).

Català
Preu: Gratuït
23/11/2021 - 23/11/2021
09:45h - 13:00h
Places limitades
Malla

Ponents

left button
right button

Francesc Domingo Olivé

Investigador-Especialista en fertilització orgànica i mineral i maneig del sòl en cultius extensius, dins el Programa de Cultius Extensius Sostenibles de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries). Des de fa 20 anys treballa en la recerca, transferència i assessorament, des del centre de Mas Badia, per la millora en el maneig de les dejeccions ramaderes, la fertilització mineral i el maneig del sòl per augmentar la fertilitat (física, química i biològica) del sòl i la seva protecció.

Horari

9.45 h Inscripcions
10.00 h Presentació de la jornada i de les actuacions en la Conca del Torrent de Sant Jaume Sr. Francesc Domingo, IRTA Mas Badia.
10.10 h Efectes de la fertilització orgànica en la qualitat farratgera en dos cultius anuals Sra. Elena González, IRTA Mas Badia. Sr. Francesc Domingo, IRTA Mas Badia.
11.00 h Orientacions per reduir el contingut de fòsfor en el sòl Sra. Ivet Caballé, IRTA Mas Badia.
11.30 h Desplaçament a camp
11.45 h Com conèixer la variabilitat de sòls dins una parcel·la. Exemple en la Conca del Torrent de Sant Jaume Sra. Judit Vallverdú, IRTA Mas Badia.
12.45 h Precs i preguntes dels assistents
13.00 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down