Transmissió de la tuberculosi entre la fauna silvestre i els animals domèstics

Sobre l'activitat

L’objectiu d’aquesta jornada és la de transferir i compartir coneixements amb el sector ramader i cinegètic, així com amb la societat en general, sobre la situació de la tuberculosi animal a Catalunya i en l’entorn transpirinenc. En particular s’abordarà el paper que té la interacció entre la fauna silvestre i les explotacions ramaderes en el manteniment de la malaltia. Quines implicacions té aquesta interacció en els programes de control i erradicació de la tuberculosi en el bestiar vaquí o cabrum? Quines eines de prevenció es poden aplicar per mitigar el seu efecte? La jornada va dirigida a ramaders i ramaderes d’explotacions de boví i de petits remugants, a veterinaris i veterinàries oficials de sanejament, personal dels establiments de manipulació de caça, colles de caçadors, membres del Cos d’Agents Rurals, i a totes les persones interessades en la situació i el control d’aquesta malaltia en general.

Català
Preu: Gratuït
06/05/2022
09:15h - 13:10h
Places limitades

Ponents

left button
right button

Bernat Pérez

El Dr. Bernat Pérez de Val és llicenciat en Bioquímica (2003) per la Universitat de Barcelona i Doctor en Medicina i Sanitat animals per la Universitat Autònoma de Barcelona (2013). En l’actualitat és investigador del Programa de Sanitat Animal de l’IRTA. Des de 2006 desenvolupa la seva recerca al CReSA (a partir de 2015 IRTA-CReSA) centrada en el control de la tuberculosi. Ha participat en diversos projectes competitius de recerca estatals i europeus així com en contractes de recerca amb empreses del sector biomèdic o amb altres instituts de recerca. Ha publicat diversos articles científics en revistes indexades al SCI, capítols de llibre i articles de divulgació. També ha realitzat una diverses comunicacions en congressos científics. Ha participat i organitzat cursos de formació continuada i esdeveniments  de transferència dirigits a professionals del sector agroalimentari i de la salut. Des de 2006 està implicat en els encàrrecs de serveis del DARP a l’IRTA-CReSA en tasques d’investigació, assessorament tècnic i científic, disseny i desenvolupament d’estudis i anàlisi de brots de tuberculosi en remugants domèstics o la fauna silvestre. Ha participat en l’elaboració i seguiment de programes sanitaris com el programa d’eradicació de la tuberculosi bovina a Catalunya (des de 2006), el pla de qualificació de ramats de cabrum enfront a tuberculosi (des de 2012) i el pla de vigilància sanitària de la fauna silvestre de Catalunya (des de 2012).

Horari

 9.15 h Presentació de la jornada Sra. Mercè Soler. Subdirectora General de Ramaderia del DACC i Sr. Bernat Pérez de Val. IRTA-CReSA.
9.30 h Tuberculosis en la fauna silvestre bajo la perspectiva One Health Sr. Christian Gortazar. SaBio-IREC.
10.15 h Tuberculosis en la fauna silvestre y animales domésticos en el sur de Francia Sra. M. Laura Boschiroli. Anses.
11.00 h Pausa
11.30 h Pla de Vigilància Sanitaria de la Fauna Silvestre a Catalunya Sr. Albert Sanz. DACC.
11.50 h Brots de tuberculosi en la fauna silvestre i animals domèstics a Catalunya Sr. Bernat Pérez de Val. IRTA-CReSA.
12.20 h Estudis sobre el paper dels micromamífers en la tuberculosi Sr. Enric Vidal. IRTA-CReSA.
12.40 h Millora de la Bioseguretat enfront a la tuberculosi animal Sr. Alberto Allepuz. UAB.
13.10 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Jornada online
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down