Bernat Pérez
El Dr. Bernat Pérez de Val és
llicenciat en Bioquímica (2003) per la Universitat de Barcelona i Doctor en
Medicina i Sanitat animals per la Universitat Autònoma de Barcelona (2013). En l’actualitat
és investigador del Programa de Sanitat Animal de l’IRTA. Des de 2006
desenvolupa la seva recerca al CReSA (a partir de 2015 IRTA-CReSA) centrada en
el control de la tuberculosi. Ha participat en diversos projectes competitius
de recerca estatals i europeus així com en contractes de recerca amb empreses
del sector biomèdic o amb altres instituts de recerca. Ha publicat diversos
articles científics en revistes indexades al SCI, capítols de llibre i articles
de divulgació. També ha realitzat una diverses comunicacions en congressos
científics. Ha participat i organitzat cursos de formació continuada i
esdeveniments de transferència dirigits a professionals del sector
agroalimentari i de la salut. Des de 2006 està implicat en els encàrrecs de
serveis del DARP a l’IRTA-CReSA en tasques d’investigació, assessorament tècnic
i científic, disseny i desenvolupament d’estudis i anàlisi de brots de
tuberculosi en remugants domèstics o la fauna silvestre. Ha participat en
l’elaboració i seguiment de programes sanitaris com el programa d’eradicació de
la tuberculosi bovina a Catalunya (des de 2006), el pla de qualificació de
ramats de cabrum enfront a tuberculosi (des de 2012) i el pla de vigilància
sanitària de la fauna silvestre de Catalunya (des de 2012).
Enric Vidal
Dr. Enric Vidal, Llic. en Veterinària (Barcelona 1977). Va
acabar els seus estudis de veterinària a la Universitat Autònoma de Barcelona
l'any 2000 i va llegir la seva tesi doctoral sobre l'estudi de la patogènia de l'EEB
en el sistema nerviós central en la mateixa facultat l'any 2006. Des de l'any
2002 és responsable del laboratori PRIOCAT (laboratori de referència en
malalties priòniques animals de Catalunya) situat a l'IRTA-CReSA (Centre de
recerca en Sanitat Animal) on, a més, desenvolupa una línia de recerca en
neuropatologia de les EETs. Des de l'any 2007 gestiona el Servei de suport a
escorxadors (SESC) per encàrrec del departament de Salut de la Generalitat de
Catalunya (www.cresa.cat/blogs/sesc).
Es tracta d'un servei per ajudar els inspectors veterinaris oficials a obtenir
un diagnòstic definitiu de les troballes d'escorxador. També participa en el
diagnòstic anatomopatològic del pla de vigilància i eradicació de la
tuberculosi.
Alberto Allepuz
És professor en el Departament de Sanitat i Anatomia Animals de la UAB des de 2002 i la seva investigació sempre s'ha centrat en l'aplicació de mètodes epidemiològics per millorar la sanitat animal. Té experiència en el camp d'avaluació de risc, bioseguretat, vigilància epidemiològica i estudis epidemiològics. En els últims 10 anys ha liderat tres projectes nacionals, ha participat en dos projectes europeus i ha liderat diferents contractes amb organitzacions nacionals (per exemple, MAPA) i organitzacions internacionals (per exemple, FAO). Ha publicat 48 articles en revistes científiques, participat en diferents congressos nacionals i internacionals i dirigit sis tesis doctorals. Ha participat en diferents cursos a nivell nacional i internacional. En el grau de veterinària participa en assignatures sobre epidemiologia i malalties d'importància legal i coordina dos mòduls de màster en Zoonosis i Una Salut impartit a la UAB per a estudiants de postgrau.
Christian Gortázar Schmidt
Christian Gortázar és llicenciat en veterinària i doctor per la Universitat de Saragossa. Entre 1990 i 1997 inicia la seva activitat investigadora com a consultor autònom i com a responsable d'R+D a la consultora Ebronatura. El 1999 obté una plaça de professor titular a l'Institut de Recerca en Recursos Cinegètics (IREC – CSIC, UCLM, JCCM), sent director del mateix entre el 2004 i el 2008. Des del 2003 és responsable de la Unitat de Sanitat Animal, actualment Grup de Recerca a Sanitat i Biotecnologia (SaBio).
La seva activitat investigadora combina eines d'ecologia, de ciències veterinàries i de biotecnologia. Això inclou malalties víriques, bacterianes i parasitàries amb èmfasi en el control dels problemes compartits entre la fauna silvestre, els animals domèstics i l'home, com la tuberculosi o les infeccions transmeses per vectors.
Ha estat responsable de ramaderia i aqüicultura a l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva (ANEP) en el període 2006-2008, ha presidit la secció europea de la Wildlife Disease Association (2012-2014), i és editor en cap de la revista European Journal of Wildlife Research. Participa des del 2015 al Panell de Sanitat i Benestar animal (Animal Health and Welfare, AHAW) de l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (European Food Safety Authority, EFSA), on actualment coordina el grup de treball sobre Peste Porcina Africana.
Maria Laura Boschiroli
La Dra. Maria Laura Boschiroli és directora de recerca, cap del Laboratori Nacional de Referència de Tuberculosi Bovina - Laboratori de Referència de Tuberculosi Bovina de l'OIE a l'Anses (Agència Francesa d'Alimentació, Medi Ambient i Salut i Seguretat Laboral). Laura va completar la seva llicenciatura i doctorat en microbiologia molecular a la Facultat de Ciències Exactes i Naturals de la Universitat de Buenos Aires, Argentina. La seva àrea d'expertesa inclou epidemiologia molecular-genòmica, validació i introducció de noves proves per a l'esquema francès de diagnòstic per a la vigilància de la TB en bestiar i fauna salvatge, control de reactius de diagnòstic de TB. També és assessora l'Organització Mundial de Sanitat Animal i les autoritats franceses sobre el programa nacional de control de la tuberculosi.
https://www.anses.fr/en
Albert Sanz
Albert Sanz Artigas és llicenciat en veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l'any 2004. Va exercir de veterinari clínic al sector porcí primerament, després com a veterinari clínic i realitzant gestió reproductiva al sector boví durant 4 anys en dues empreses veterinàries alhora que exercia tasques com a veterinari habilitat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) dins els programes oficials de la tuberculosi bovina i brucel·losi bovina. També durant dos anys i mig compaginà aquesta feina amb tasques al sector porcí en una Agrupació de Defensa Sanitària. Des del 2009, treballa al servei de l’administració al Servei de Prevenció en Salut Animal de la Subdirecció General de Ramaderia del DACC, realitzant entre d’altres tasques, l’elaboració i seguiment dels programes sanitaris oficials dels remugants, en especial el bestiar boví, i la coordinació del programa de vigilància sanitària de la fauna salvatge.