Eines a l’abast de la indústria alimentària per la millora de la qualitat i seguretat alimentàries

Sobre l'activitat

Les empreses alimentàries han de garantir la qualitat i seguretat alimentàries dels processos productius i productes que comercialitzen. La jornada pretén donar a conèixer diferents eines innovadores i emergents basades en seqüenciació de nova generació, els assajos d'inoculació o les tecnologies no invasives de caracterització de matrius alimentàries. A través de diversos exemples, es mostrarà l'ús i aplicabilitat d'aquestes eines amb diferents objectius i per diferents tipologies d'aliments.

Es mostraran els resultats dels projectes COMPETENT-VIS-NIR (activitat finançada a través de l'Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022) i DETRED-MIOPATIES (projecte finançat a través de l'Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020).

Català
Preu: Gratuït
23/05/2024
09:25h - 12:45h
Places limitades
Monells

Horari

9.25 h Presentació de la jornada
9.30 h Aplicacions de la seqüenciació de nova generació a la indústria alimentària Belén Martín. Investigadora del programa de Funcionalitat i Seguretat Alimentàries de l’IRTA
9.55 h Valida i garanteix la seguretat dels productes carnis cru curats  Anna Jofré. Investigadora del programa de Funcionalitat i Seguretat Alimentàries de l’IRTA
10.20 h Una nova eina d’avaluació de la seguretat del procés d’elaboració del pernil curat Elena Fulladosa. Investigadora del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentàries de l’IRTA
10.45 h Pausa cafè
11.15 h Visita per mostrar les tecnologies
11.45 h La fotònica en el control de processos i qualitat d’aliments. Cas 1. El control del contingut de sal en el dessalat del bacallà Josep Comaposada. Investigador del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentàries de l’IRTA
Cas 2. Categorització automàtica de pernil llescat segons el marbrejat Israel Muñoz. Investigador del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentàries de l’IRTA
Cas 3. Fermesa i qualitat de la panxeta de porc Maria Font. Investigadora del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentàries de l’IRTA
12.20 h Detecció de miopaties, un problema de la carn d’aviram Cristina Zomeño. Profesora de la universitat CEU Cardenal Herrera University de València i Maria Font. Investigadora del programa Qualitat i Tecnologia Alimentàries de l’IRTA
12.45 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Finca Camps i Armet 17121 Monells
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down