Setmana Fructícola 2021

Sobre l'activitat

Aquest 2021 tornem a camp! Tornem a Mollerussa!

Els dies 20, 21 i 22 d’octubre ens veiem a Mollerussa:

  • 20 octubre: Dia de l'Ametller
  • 21 octubre: Dia del Préssec i la Nectarina
  • 22 octubre: Dia de la Poma i la Pera

ENTRADA LLIURE. Les inscripcions no són obligatòries, però sí recomanades. No oblidis la mascareta!

ATENCIÓ! Les ponències es podran seguir també en streaming per YouTube IRTACAT


I del 25 al 29 d’octubre, PONÈNCIES D'INNOVACIONS COMERCIALS I AGRONÒMIQUES en línia

Inscripcions: Setmana Fructícola 2021 Innovacions comercials - IRTA

Tots els actes es duran a terme amb el compliment de la normativa Covid-19 vigent.

Català i Castellà
Preu: Gratuïta
20/10/2021 - 22/10/2021
09:00h - 18:00h
Places limitades
Mollerussa

Ponents

left button
right button

Xavier Miarnau

Xavier Miarnau, Doctor Enginyer Agrònom en Producció Vegetal, que treballa des de 2007 a l’Estació experimental de Lleida en el Programa de fructicultura de l’IRTA. La seva tasca es desenvolupa principalment com a especialista en el cultiu de l’ametller, tant en material vegetal com en tecnologia del cultiu. Actualment és el coordinador de fruita seca a l’IRTA.

Ha participat i participa en projectes de I+D+I tant a nivell espanyol (INIA i MICIN), europeu (FP7) i també internacional.

És autor de nombrosos articles científics i de divulgació, participant activament en la transferència tecnològica al sector, mitjançant la realització de nombroses jornades i conferencies, així, com la coordinació i execució de contractes en l’àmbit privat i públic.

Horari

DIA 20 DIA AMETLLER 9.00 h Presentació de la Setmana Fructícola 2021. Dr. Luis Asín, IRTA 9.05 h Presentació del Dia de l’Ametller. Dr. Xavier Miarnau, IRTA 9.10 h La taca ocre: què en sabem? Dr. Jordi Luque, IRTA 9.30 h La taca bacteriana, una amenaça real. Dr. Jordi Cabrefiga, IRTA 9.50 h Monilinia: novetats en la seva epidemiologia en ametller. Dra. Rosario Torres, IRTA 10.10 h Com millorar el control de les principals malalties en ametller. Sra. Laura Torguet, IRTA 10.30 h Preguntes. 11.30-13:30 Sessió en castellà TARDA PONÈNCIES DE CAMP A LA FINCA DE LES BORGES BLANQUES 15.30 h - 17.30 h Susceptibilitat varietal a les principals malalties. Sra. Marta Maldonado, IRTA L’ús de coures en el control de la taca bacteriana. Sra. Laura Torguet, IRTA Principals fungicides per al control de la taca ocre. Dr. Xavier Miarnau, IRTA Gamma ecològica en el cultiu de l’ametller. Sr. José Carlos González, Crop/Product Manager, Compo Expert Limocide i Maniflow en l’ametller. Sr. Joan Vila Garriga, Departament Tècnic, Manica Eficiència de solucions sense residus en el control de malalties de l’ametller. Sr. Fernando López, Asfert Global
DIA 21 PRÉSSEC I NECTARINA 9.00 h El cultiu de presseguer a Grècia: estat actual i futures perspectives. Dr. George Manganaris, Universitat de Tecnologia de Xipre 9.15 h Varietats de nectarina: climatologia, productivitat i qualitat del fruit. Dra. Gemma Reig, IRTA 9.45 h Presentació PLYMAG. Sr. Àlex Paula Sastre, delegat tècnic-comercial Catalunya i zona nord 9.55 h Podridura àcida en fruita de pinyol (Geotrichum spp.) i perspectives per al seu control. Dra. Carla Casals, IRTA 10.10 h Varietats de préssec: climatologia, productivitat i qualitat del fruit. Dra. Gemma Reig, IRTA 10.40 h Sistemes de formació en cirera: hi ha vida més enllà del Vas? Dr. Jaume Lordan, IRTA 10.55 h Preguntes 11.30-13:30 Sessió en castellà TARDA  DEMOSTRACIONS DE CAMP A LA FINCA DE MOLLERUSSA 15.30 h - 17.30 h Inking en préssec. Causes i solucions. Dra. Gemma Reig i Sr. Carlos Faro, IRTA Sistema fix d’aplicació de fitosanitaris. Primeres observacions. Sr. Carlos Faro i Sr. Miquel Peris, IRTA Demostració a camp dels escampadors de fracció sòlida i digestat de purí porcí per fertilitzar fruiters. Sr. Elio Dinuccio, UNITO (Itàlia) Caracterització 3D de plantacions i detecció de fruits. Dr. Jordi Gené i Dr. Eduard Gregorio, UdL (GRAP)
  DIA 22 POMA I PERA 9.00 h Efectivitat de mesures alternatives per al control de pugons en pomera. Dra. Georgina Alins, IRTA 9.15 h Varietats de poma: què tenim i què vindrà. Sr. Joaquim Carbó i Dr. Jaume Lordan, IRTA 9.35 h Control de psil·la de la perera: experiències amb l’alliberació d’antocòrids. Dra. Dolors Bosch, IRTA 9.50 h Adobat i fertirrigació dels fruiters amb fracció sòlida i líquida de purí de porcí. Sra. Glòria Àvila i Dr. Josep Rufat, IRTA 10.10 h GO Color 4.0. Estratègies per millorar la coloració de pomes bicolor. Dr. Jaume Lordan, IRTA 10.30 h Preguntes 11.30-13:30 Sessió en castellà TARDA  DEMOSTRACIONS DE CAMP A LA FINCA DE MOLLERUSSA 15.30 h - 17.30 h Estratègies de control sostenible de talpons. Dr. Jordi Cabrefiga, IRTA Hi ha algún portaempelt franc clonal de perera que superi els codonyers? Dr. Luis Asín, IRTA Nous peus de pomera, què aporten de nou? Sr. Joaquim Carbó i Dr. Jaume Lordan, IRTA Comparació de diferents sistemes de recol·lecció peatonal de fruita. Dr. Estanis Torres, IRTA
DEMOSTRACIONS DE CAMP: DIA DEL PRÉSSEC I NECTARINA I DIA POMA I PERA  10.30 h Nous sistemes antipedra i materials per a l’emparrat. NOVAFRUT 11.30 h Ús de podadora mecànica en mur fruiter. FAMA 12.00 h Nutrició i bioestimulació amb Rombi® Mare SP. PLYMAG 12.30 h Talladora d’herba frontal interfiles amb control automàtic alçada de treball. TALLERS CORBINS 13.00 h Noves tècniques de control de gelades amb baix volum d’aigua. CONTROL HELADAS  

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down