Reptes sectorials de la producció de carn madurada (GO-OPTICARN)

Sobre l'activitat

La producció de carn madurada és una pràctica cada vegada més utilitzada en el sector carnisser i en la restauració, que duta a terme correctament, permet obtenir carns segures i d’extraordinària qualitat sensorial.
Actualment a l’IRTA s’estan duent a terme diversos projectes relacionats amb la producció de carn madurada que ens permeten avançar en el coneixement del procés i el producte final.

La jornada aportarà dades dels últims estudis realitzats, reflexionarà sobre l’encaix normatiu i presentarà les guies de bones pràctiques de producció de carn madurada.

Activitat finançada a través de l'Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament de Catalunya 2014-2022.

Català
Preu: Gratuït
28/10/2024
15:30h - 18:0h
Places limitades
L'Hospitalet del Llobregat

Ponents

left button
right button

Núria Panella

Núria Panella Riera és llicenciada en Ciències Químiques (2001), llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments (2003) i Doctora per la Universitat de Girona en Qualitat de Carn (2011). Treballa a l'IRTA des de 2003 al programa de Qualitat de Producte en temes de qualitat de la carn des del punt de vista tecnològic, sensorial, nutricional i qualitat social o ètica. Ha treballat en projectes on s'avalua la relació entre la qualitat de la carn amb la genètica, condicions ante mortem i post mortem, la nutrició i el sexe dels animals. També ha realitzat estudis sobre l'acceptabilitat, actituds i preferències dels consumidors i els representants de les diferents baules de el sector carni, en relació a la qualitat de la carn de porc (incloent olor sexual), de boví, de conill, etc. Actualment també treballa en estudis per identificar compostos bioactius en diferents matrius i estudiar la seva aplicació potencial com ingredients en la dieta animal i humana. Ha realitzat sessions de formació en qualitat de carn per a diverses empreses, per a estudiants de màster i per a alumnes de l'Escola de capacitació Agrària de l'Empordà.

Horari

15.30 h Benvinguda i presentació de la jornada Irene Nogué, R+D+I Matadero Frigorífico del Cardoner, S.A..
15.40 h Reptes sectorials per produir carn madurada. Núria Panella-Riera, Programa de Qualitat i tecnologies alimentàries de l’IRTA.
16.20 h Quin és l’encaix normatiu de la carn madurada? Marta Quintana. Advocada especialista en dret alimentari. Gestoria Alimentaria.
17.10 h Pràctiques correctes per produir carn madurada. Núria Panella-Riera, Programa de Qualitat i tecnologies alimentàries de l’IRTA.
17.45 h Torn de preguntes
18.00 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Auditori del Centre La Farga, L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona.
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down