La intensificació del sector de la producció porcina català presenta diferents reptes de present i de futur per millorar la sostenibilitat del sistema. Un d’aquests reptes és utilitzar fonts de proteïna més sostenibles, ja sigui millorant els sistemes de producció de proteïna actuals o a través de l’ús de fonts de proteïna alternativa. Un altre repte és avançar cap a la desmedicalització del pinso en la fase de deslletament mitjançant la prevenció, el control de la prevalença de patògens i l’administració de productes alternatius als antibiòtics/antimicrobians generadors de resistències.
També estan presents altres grans reptes com: allargar la vida productiva o longevitat de les truges (reduint la seva taxa de reposició que actualment pot arribar a ser superior al 50%); reduir els índex de mortalitat de garrins (que conjuntament durant el naixement i lactància poden ser propers al 20%); reduir el nombre de garrins de baix pes (millorant la homogeneïtat de pesos dels garrins durant la lactació i durant tota la fase productiva, el que suposa un gran cost pel sistema productiu); i entendre les causes del baix creixement dels garrins per poder establir noves estratègies de gestió alimentària.
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.