Reptes presents i futurs per una producció porcina més sostenible

Sobre l'activitat

La intensificació del sector de la producció porcina català presenta diferents reptes de present i de futur per millorar la sostenibilitat del sistema. Un d’aquests reptes és utilitzar fonts de proteïna més sostenibles, ja sigui millorant els sistemes de producció de proteïna actuals o a través de l’ús de fonts de proteïna alternativa. Un altre repte és avançar cap a la desmedicalització del pinso en la fase de deslletament mitjançant la prevenció, el control de la prevalença de patògens i l’administració de productes alternatius als antibiòtics/antimicrobians generadors de resistències.

També estan presents altres grans reptes com: allargar la vida productiva o longevitat de les truges (reduint la seva taxa de reposició que actualment pot arribar a ser superior al 50%); reduir els índex de mortalitat de garrins (que conjuntament durant el naixement i lactància poden ser propers al 20%); reduir el nombre de garrins de baix pes (millorant la homogeneïtat de pesos dels garrins durant la lactació i durant tota la fase productiva, el que suposa un gran cost pel sistema productiu); i entendre les causes del baix creixement dels garrins per poder establir noves estratègies de gestió alimentària.

Català
Preu: Gratuït
05/03/2025
09:15h - 15:00h
Places limitades
Constantí

Horari

9.15 h Presentació de la jornada
Fonts de proteïna alternativa
9.30 h Ingredients proteics alternatius per pinsos Massimo Castellari. IRTA
10.00 h Ús dels insectes com a font alternativa de proteïna en nutrició animal Guillermo Fondevila. Universitat de Zaragoza
10.30 h GO ATENEAA: l’ús de proteïna d’insecte (Tenebrio molitor) en dietes per garrins Núria Tous. IRTA
10.45 h Projecte ProFuture: ingredients proteics de microalgues per a pinsos del futur Borja Vilà. IRTA
11.00 h Projecte GreenBlueCircle: avaluació de co-productes de la industria dels bolets com a ingredients sostenibles per alimentació porcina Núria Tous. IRTA
11.15 h Discussió
11.30 h Cafè networking
Alternatives a l’ús d’antibiòtics i antimicrobians per avançar cap a la desmedicalització del sector porcí
11.45 h Aspectes a considerar en el control de la poliserositis en el deslletament Virginia Aragon. IRTA
12.15 h GO KapPA: cap a la desmedicalització del porcí mitjançant estratègies nutricionals Alternatives a antibiòtics/ antimicrobians Joan Tarradas. IRTA
12.45 h Discussió
Reptes per millorar la longevitat, productivitat i qualitat de les garrinades; i sobre les possibles causes del baix creixement dels garrins
13.15 h Projecte LongGilt: Programació de la nutrició i el maneig de la truja jove per optimitzar la longevitat, la productivitat i la qualitat de la garrinada David Solà. UAB
13.35 h Projecte ThriveUp: Desvelant les causes del baix creixement en garrins com a base per a noves estratègies de gestió alimentària Susana Martin Orue. UAB
13.55 h Cloenda de la jornada
14.00 h Dinar

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

IRTA Mas Bové, TP-7225, km 3, 8, 43120 Constantí, Tarragona. Sala d’actes
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down