RECOMEX 2022. Presentació de resultats i innovacions en cultius extensius d'hivern

Sobre l'activitat

Produir per la indústria agroalimentària de proximitat

En aquesta jornada, en el marc de la Fira Agro Alta Segarra, es posarà especial èmfasi en novetats i innovacions que hi ha al mercat i que poden ser una oportunitat per al sector. Part de la informació que es presenta s’ha obtingut en el marc de les següents actuacions o projectes:

Plans per la millora de la fertilització agrària.

Activitats demostratives (Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del PDR de Catalunya 2014-2020):
∙ Foment del desherbatge mecànic en cereals d’hivern.
∙ Millora de pràctiques agronòmiques en ∙ el conreu de pèsol proteaginós. (MILLOR-PÈSOL)
∙ Estratègies de mitigació de la sequera en blat fariner.

Grups Operatius (Operació 16.01.01 de Cooperació per a la Innovació del PDR de Catalunya 2014-2020):
∙ Agricultura de precisió per la millora de la producció i qualitat del cereal d’hivern i la seva sostenibilitat.
∙ Desevolupament d’un nou procés de recuperació d’estruvita potàssica utilitzable com a fertilitzant amb aplicació al tractament de purins de porc (K-EcoFeRtilizer).
∙ Introducció de pràctiques agronòmiques innovadores en el conreu de la colza d’hivern per augmentar la producció i la qualitat (PROCOLZA).
∙ Producció sostenible de civada de proximitat per l’elaboració de begudes vegetals (PROCIVADA)

Català
Preu: Gratuït
02/09/2022 - 02/09/2022
09:00h - 13:00h
Places limitades
Calaf

Ponents

left button
right button

Joan Fañé

Joan Fañé és Enginyer Tècnic Agrícola, especialitzat en hortofructicultura i jardineria per la Universitat Politècnica de Catalunya (2006-2010) i postgraduat en paisatgisme per la U Universitat Politècnica de Catalunya (2010-2012). A l’any 2007 fins al 2012 es va incorporar a l’estació experimental de l’IRTA – Mas Badia com ajudant de laboratori i camp uns mesos a l’any compaginant treball amb els estudis. És a l’any 2012, quan s’incorpora de forma fixa al programa de Cultius Extensius de l’IRTA a Mas Badia on a participat en contractes amb empreses del sector i en activitats de transferència. Els principals projectes de contractes amb empreses del sector, són d’assessorament a l’agricultor per a la producció de cultius extensius. Projectes com. “És Farina de Girona” que assessora agricultors per a la producció de blat tou de qualitat en producció integrada, entre altres. Ha participat i organitzat jornades de transferència i participat en diferents publicacions d’articles tècnics en revistes del sector.  

Horari

9.30 h Benvinguda i presentació de la jornada
10.00 h BLOC 1 Moderadors: Sra. Anabel Morales, Cooperativa Agrícola Banyoles; i Sr. Joan Serra, IRTA. ∙ Climatologia, produccions i qualitat de la campanya 2021-22. Sra. Rosa Bisa, ADV Valls del Corb. ∙ Desherbatge mecànic de precisió. Sr. Josep Mª Llenes, DACC. Sr. Josep Mª Montull, UDL. ∙ Bioestimulants com a font de nitrogen pels cultius. Sr. Joan Fañé, IRTA.
10.45 h Pausa
11.30 h BLOC 2 Moderadors: Sr. Àngel Arcaya, Agroserveis d’Almacelles; i Sr. Joan Serra, IRTA. ∙ Densitat i marc de sembra en el cultiu de colza. Sra. Roser Sayeras, IRTA. ∙ El favó. Noves varietats i interès com a alternativa al pèsol proteaginós. Sr. Josep Anton Betbesé, IRTA. ∙ Lleguminoses com a font de proteïna substitutiva de la carn. Sr. Filiberto Sanchez, IRTA.
12.15 h BLOC 3 Moderadors: Sra. Cristina Trujillo, ADV Cultius Herbacis Sostenibles; i Sr. Joan Serra, IRTA. ∙ Producció de proximitat i sostenible de blats singulars. Sra. Gemma Safont, Consorci Gallecs. ∙ Producció de cereal d’hivern i proteaginoses per a indústria. Sr. Xavier Solanes, ESPORC. ∙ Producció de colza per a indústria alimentària. Sr. Aitor Melero, Grans del Lluçanés
13.00 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Patrocina

Col·labora

Lloc de realització

Casal de Calaf Ctra. Llarga, 11
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down