Producció de blat tou per a panificació en cultiu ecològic

Sobre l'activitat

En aquesta jornada es presentaran diverses innovacions que s’estan realitzant en el cultiu de cereals d’hivern en ecològic. És faran divereses visites en diferents assaigs de material vegetal, desherbatge mecànic, densitat de sembra, associació de cultius, cultius millorants i biodiversitat. Part de la informació que es presenta s’ha obtingut en el marc de les següents actuacions i projectes:

Grups Operatius (Operació 16.01.01 de Cooperació per a la Innovació del PDR de Catalunya 2014-2020):

  • Producció sostenible de blat tou ecologic per l’elaboració de productes de panificació que aportin una major tolerància digestiva per part dels consumidors (BLATECOsalut).
  • Foment de pràctiques agroecològiques per la millora de la biodiversitat i la sostenibilitat de les produccions del cultiu del blat tou (AGROECOblat).

Activitat demostrativa (Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del PDR de Catalunya 2014-2020):

  • Implementació de sistemes de desherbatge innovadors per reduir l’ús d’herbicides en cultius extensius (INNODES).

El projecte ‘MICROBI-SOL-ECO: Efectes en la biologia del sòl de l'aplicació de fems en rotacions de cultius extensius per a gra en producció ecològica’ està finançat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya a través de l’ajut per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica.

Català
Preu: Gratuït
24/04/2024 - 24/04/2024
09:30h - 13:00h
Places limitades
Cornellà del Terri

Ponents

left button
right button

Joan Serra

Joan Serra Gironella. Investigador – especialista de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Conreus Extensius Sostenibles, amb seu a l’Estació Experimental Agrícola Mas Badia. Durant més de 30 anys ha desenvolupat la seva activitat a l’Àrea de Conreus Extensius de la Fundació Mas Badia, centre consorciat a l’IRTA, fins la seva incorporació a l’institut el gener de 2020. Ha centrat la seva activitat en l’avaluació de material vegetal, protecció fitosanitària, qualitat, etc. en cereals d’hivern, blat de moro, proteaginoses, colza i farratges. Té un elevat nombre de publicacions en revistes de divulgació, una àmplia experiència en l’organització d’activitats de transferència (jornades, cursos, etc.) i també en la realització d’experimentació contractada amb empreses del sector.

Horari

9.30 h Registre d’assistents
10.00 h Visita plataforma d’assaigs de Cervià de Ter (Ubicació) • Varietats de blat tou en cultiu ecològic • Comeptència de les varietats de blat tou amb les herbes • Densitat de sembra en varietats antigues i poblacions tradicionals • Associació de blat tou amb favó • Cultius millorants. Capacitat de competir amb les herbes i biodiversitat
12.00 h Visita plataforma demostrativa de Cornellà de Terri (Ubicació) • Producció de la població de blat tou tradicional Montjuïc • Desherbatge mecànic. Comparació entre els blats Montjuïc i Basilio • Microbis en el sòl: per què n’hi volem? • Bandes florals i hotels d’insectes
13.00 h Cloenda de la jornada   Totes les ponències aniran a càrrec de Joan Serra, Roser Sayeras, Joan Fañé, Judit Recacha, Eduard Ribas, Maria Boix i Francesc Domingo. Programa de Cultius Extensius Sostenibles de l’IRTA.

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Punt de trobada a Cervià de Ter Jornada a Cornellà de Terri
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down