Ingrid Aguiló-Aguayo
Ingrid Aguiló-Aguayo. Investigadora Ramón y Cajal de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Postcollita del IRTA, amb seu al Fruitcentre de Lleida. La seva línia de recerca principal es basa en La innovació en els processos de transformació per al desenvolupament de productes vegetals d’elevada qualitat. Centra la seva activitat en la millora de processos tecnològics, estratègies de valorització d’excedents de la producció primària i aprofitament de subproductes, desenvolupament de productes vegetals innovadors d’alt valor afegit i la exploració de fonts de proteïna alternativa. Ha participat i/o dirigit diversos projectes competitius d’àmbit europeu i nacional, així com diferents contractes privats amb empreses del sector. Té un elevat nombre de publicacions en revistes científiques i de divulgació i ha participat en diferents activitats de transferència en l’àmbit de les fruites i hortalisses processades.
Begonya Marcos
La Dra. Begonya Marcos és Enginyera Agrònoma per la Universitat de Lleida (1998) i Doctora per la Universitat de Girona (2007). La seva carrera investigadora inicia amb la realització del doctorat al programa de Seguretat alimentària de l’IRTA. A continuació treballa com a Research Officer al Departament de Tecnologia de la carn del Teagasc de Dublín. Des del 2010 és investigadora de l’Àrea d’Indústries Alimentàries de l’IRTA, treballant en temes relacionats amb l’envasament dels aliments, amb un especial focus en la millora de la vida útil i seguretat alimentària a través de l’envàs, els envasos actius i la sostenibilitat dels envasos. Ha participat en projectes competitius de I+D nacionals i europeus, així com en projectes i contractes amb empreses del sector. Participa activament en la transferència de coneixement al sector alimentari i de packaging.