Les centrals fructícoles utilitzen elevats volums d’aigua a les basses de bolcat de fruita en línies de confecció i de precalibrat. Aquesta aigua es manté diversos dies o setmanes i això provoca un increment del nivell de contaminació microbiològica, una acumulació de matèria orgànica i una acumulació de residus químics de fitosanitaris i/o clorats.
En aquesta jornada es vol mostrar a les empreses com es contamina l’aigua de les basses de bolcat de fruita, i com fer-ne una gestió sostenible i eficient per tal de reduir al màxim el consum d’aigua però garantint-ne la seva qualitat microbiològica. Es vol demostrar que és necessari implementar un sistema de filtratge en continu com a pas previ per poder allargar la vida útil de l’aigua i que, en aquestes condicions, es poden utilitzar tècniques desinfectants més curoses amb el medi ambient i amb menys riscos per a la seguretat alimentària al no deixar residus químics.
S’exposaran els resultats de l’activitat demostrativa “AIGUA.NET: Millora de la gestió de l’aigua de les basses de bolcat de fruita”. Activitat finançada a través de l’Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022.
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.