Tractaments fitosanitaris sostenibles: dosi ajustada i mitigació de la deriva en citricultura

Sobre l'activitat

A la jornada es donaran detalls del plantejament, la metodologia d’assaig i els resultats de validació de tractaments fitosanitaris per al control de plagues en cítrics a volum de caldo i dosi ajustada d’acord amb el sistema DOSA3D. Aquest sistema suposa un estalvi considerable de producte en relació amb els tractaments convencionals i la consegüent disminució dels costos i els riscos personals i ambientals dels tractaments fitosanitaris. També es donarà conèixer una segona línia d'actuació on s'aborda la validació de tractaments contra diverses plagues clau en cítrics realitzats amb filtres de reducció de deriva.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Ús sostenible de fitosanitaris en citricultura”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

Català
Preu: Gratuït
30/06/2022 - 30/06/2022
09:00h - 12:30h
Places limitades
Tortosa

Ponents

left button
right button

José Miguel Campos Rivela

José Miguel Campos Rivela és Enginyer Agrònom per la Universitat Politècnica de València i Doctor Enginyer Agrònom per la Universitat Jaume I de Castelló. Investigador del programa de Protecció Vegetal Sostenible des de 2004 i Delegat Institucional de l’IRTA des de 2019. Les principals àrees de treball com a investigador pertanyen a la gestió integrada de plagues: bioecologia d’espècies plaga i entomofauna auxiliar, implementació de mètodes de control biològic i biotècnic i desenvolupament de mètodes de mostreig i establiment de llindars d'econòmics d'intervenció. Es coautor de 66 publicacions cientificotècniques en el camp de l'entomologia, la protecció vegetal, el control biològic i la gestió integrada de plagues, i ha realitzat 23 contribucions a congressos nacionals i 28 a internacionals. Ha sigut professor associat de Control de Cultius en la titulació d'Hortofructicultura i Jardineria (Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Membre de la Societat Espanyola d'Entomologia Aplicada (SEEA), del grup de treball de "Citrus-IPM" de la IOBC (International Organization for Biological Control) i del Comitè de Cítrics del programa Fruit.Net (Generalitat de Catalunya). Ha participat en 13 projectes R + D finançats en convocatòries públiques, nacionals i internacionals, tots en el camp del control biològic i integrat de plagues de cítrics, fruiters, arròs i cultius mediterranis. Així mateix, ha participat en 19 contractes d'R + D amb empreses o administracions (nacionals i / o internacionals relacionats amb aquests camps. Ha impartit 44 jornades i cursos dirigits a el sector productiu relacionats amb el control integrat de plagues.

Horari

8.45 h Benvinguda Sr. Joaquim Valldepérez, gerent de Soldebre, S. Coop. C.L.
9.00 h L’estratègia Farm-to-Fork i les limitacions a l’ús dels productes fitosanitaris Sr. Santiago Planas, Grup de Investigació en Protecció de Cultius, Agrotecnio Center-UdL.
9.10 h Citricultura sostenible i de qualitat a les Terres de l’Ebre mitjançant la recerca i la innovació Sr. José Miguel Campos, Protecció vegetal sostenible. IRTA.
9.20 h El programa FruitNet en cítrics com a eina d’integració Sr. Joan Porta, Secció d’Agricultura i Sanitat Vegetal a les Terres de l’Ebre del DACC.
9.30 h Eficàcia en el control de plagues amb dosi ajustada i broquets antideriva Sra. Maria Teresa Martínez, Protecció vegetal sostenible. IRTA.
9.40 h Desplaçament a camp
10.00 h Demostracions pràctiques: tractament a volum ajustat (DOSA3D) i broquets de reducció de deriva Sr. Paco Alfaro, tècnic de Pulverizadores FEDE.
10.10 h La importància del control i calibratge al camp dels equips de tractament Sr. José Miguel Fibla, Protecció vegetal sostenible. IRTA.
11.20 h Dosi ajustada: experiència i resultats Sra. Ana Martínez, tècnica de Cítrics Terres de l’Ebre, SAT.
11.30 h Ús i efectes dels broquets de reducció de deriva Sr. Angel Roda, tècnic de Soldebre, S. Coop. C.L.
11.40 h Demostració broquets antideriva en camp
12.10 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Soldebre i Secció de Crèdit, S.Coop. C.L. Ctra. Raval de crist, s/n 43500 Tortosa
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down