Jornada LifeSpot: reptes i solucions pel tractament d’aigües subterrànies en zones rurals

Sobre l'activitat

Aproximadament el 13% de les estacions de control d’aigües subterrànies d’Europa superen el límit de 50 mg NO3/L, mentre que el 7% d’elles presenta nivells excessius d’un o més pesticides (> 0,1 μg / L). Això és especialment problemàtic en zones rurals de Catalunya o del País Valencià, on hi ha entre un 30-50% de pous contaminats per nitrats, i on a més l'aigua subterrània s'utilitza pel consum humà i ramader.

El projecte Life-Spot (https://lifespotproject.eu/) té com a objectiu promoure la sostenibilitat i la resiliència de la ramaderia i el turisme a les zones rurals mitjançant solucions basades en la natura.

El projecte demostrarà l’ús de la combinació de diferents tecnologies de tractament d’aigua subterrània, combinant el creixement de microalgues amb un procés de biofiltració amb suro i fusta, aplicat a llocs afectats per contaminació agrícola, principalment per nitrats i microcontaminants.

Català
Preu: Gratuït
25/11/2022
10:00h - 13:45h
Places limitades
Caldes de Montbui

Horari

10.00 h Registre d’assistents
10.20 h Benvinguda a la jornada
10.30 h BLOC I: xerrades
  • Introducció al projecte LifeSpot Sra. Carmen Biel, Programa Protecció Vegetal Sostenible de l’IRTA.
  • Resultats del projecte LifeSpot Sr. Marc Viñas i Sra. Marlene Mendoza, Programa Sostenibilitat en biosistemes. Sr. Victor Matamoros, IDAEA-CSIC.
  • Projectes relacionats Sra. Laura del Val, projecte Life Source, Eurecat. Sr. Damian Sánchez, projecte Life Nirvana, CETAQUA. Sra. Elena Zuriaga, projecte Life Amia, FACSA.

11.45 h Pausa cafè
12.15 h BLOC II: taula rodona Modera: Sr. Sergi Compte, de CWP. Amb la participació de persones coordinadores del projectes life (SPOT, SOURCE, NIRVANA i AMIA), Sector ramader i empreses explotadores.
13.00 h Visita a la planta demostrativa IRTA-TM
13.45 h Refrigeri

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Auditori Josep Tarragó de Torre Marimon, Caldes de Montbui
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down