Jaume Lordan
Jaume Lordan Sanahuja, Investigador a l'IRTA des de Juny 2018. Prèviament investigador post-doctoral a la Universitat de Cornell (NY) (2015-2018), formant part del grup de fisiologia i tecnologia del cultiu. Actualment, està treballant a l'IRTA en el desenvolupament i l'avaluació de nous sistemes de formació per optimitzar la seva eficiència fisiològica, així com en el maneig de la càrrega i l'avaluació de noves varietats i peus de pomera.
Joaquim Carbó
Joaquim Carbó Pericay és Enginyer Tècnic Agrícola i des de l'any 1984 dur a terme la seva activitat investigadora a l'Estació Experimental Agrícola Mas Badia. És responsable tècnic de les activitats que es desenvolupen en el marc del Programa de Fructicultura: avaluació de noves varietats i portaempelts, disseny i maneig sostenible de plantacions, bioreguladors i implementació de la qualitat de la fruita.
Glòria Àvila
Glòria Àvila Casademont és Enginyera Tècnica Agrícola (2008) per la Universitat Politècnica de Catalunya i amb títol de Màster Universitari en Agricultura Ecològica (2009) i en Agrobiologia Ambiental (2013), ambdós per la Universitat de Barcelona. Des de 2008 és col·laboradora a la investigació a l’IRTA Mas Badia, desenvolupant les activitats en el marc del programa de Fructicultura, i més concretament en el cultiu de la pomera: avaluació de noves varietats, portaempelts, disseny i maneig sostenible de plantacions, bioreguladors i implementació de la qualitat de la fruita. Participa en publicacions cientifico-tècniques, i té una àmplia experiència en l’organització d’activitats de transferència (jornades, cursos, etc.) i també en la realització d’experimentació contractada amb empreses del sector.
Lucía Adriana Escudero-Colomar
Lucía Adriana Escudero-Colomar es Doctora Enginyera agrònoma per la Universitat Politècnica de València. Investigadora de l’IRTA des de 2003. Les seves principals línies de recerca se centren en el coneixement de la biologia i el comportament de certes plagues clau i en el desenvolupament de mètodes i/o estratègies per controlar-les, dirigides a l'obtenció de fruita sense residus de plaguicides.
En l’àmbit de la transferència de tecnologia, és coautora d’un llibre sobre les espècies de Phytoseiidae associades a conreus, d’una Guia tècnica Fruit.Net per a la producció de poma i d’una altra Guia tècnica sobre Halyomorpha halys. També és autora o coautora d’articles en la premsa especialitzada sobre diverses plagues i mètodes de control.
Pere Vilardell
Pere Vilardell, Enginyer Tècnic Agrícola, que treballa des de 1985 a l’estació experimental de Mas Badia. La seva tasca és el desenvolupament d’assaig en l’àmbit de fructicultura, poma i pera, i de protecció de cultius, especialment malalties.
Ha participat en la confecció i validació d’alguns models de predicció de malalties fúngiques que afecten a fruites de llavor i vinya.
Col·labora en l’estació d’avisos fitosanitaris de la demarcació de Girona en l’apartat de fruiters, especialment en la xarxa de motejat i d’altres malalties
Jordi Cabrefiga
Jordi Cabrefiga
Olamendi és llicenciat en biologia per la Universitat de Girona y doctor en
Biotecnologia per la Universitat de Girona. Ha treballat com a investigador
durant quasi 20 anys a la Universitat de Girona. Des de l’any 2018 treballa a
l’IRTA, desenvolupant tasques d’investigació, formació, transferència i
contractes amb empreses en l’àrea de protecció vegetal sostenible. Ha estat
responsable de nombrosos contractes amb empreses i ha participat en projectes
nacionals i internacionals en l’àmbit de la sanitat vegetal. Té més de 20
articles científics, 2 patents i diversos capítols de llibres.