Identificant eines i oportunitats en l’aprofitament alimentari

Sobre l'activitat

L’aprofitament alimentari és un dels grans reptes del sector, tant des de la vessant de reduir el malbaratament alimentari com la d’establir estratègies per valoritzar possibles excedents, coproductes o subproductes del sector
agroalimentari.
En aquesta jornada es presentaran projectes i iniciatives per reduir pèrdues
hortofructícoles, així com oportunitats d’aprofitament per crear nous models de negoci.

Català
Preu: Gratuït
27/06/2022 - 27/06/2022
09:00h - 13:00h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Elena Costa

La Dra. Elena Costa es (1994), llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments (1997) i Doctora en Ciència i Tecnologia dels Aliments (2001) per la Universitat de Lleida. Des de l’any 2002 treballa a l’IRTA, en el servei tècnic de Postcollita, assessorant a empreses del sector, especialment centrals hortofructícoles  de fruita de llavor i fruita de pinyol, en tots els aspectes relacionats en les etapes de postcollita des de la conservació, tractament postcollita i ús d’atmòsferes dinàmiques e inhibidors de l’acció de l’etilè .

Horari

9.00 h Presentació de la jornada Sra. Glòria Cugat, subdirectora general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DACC.
9.15 h Identificació i mesures de control dels processos que poden suposar un malbaratament de producte en centrals de fruita de pinyol i llavor Sra. Elena Costa, Programa Postcollita de l’IRTA.
9.45 h ALLFRUIT4ALL. Valorització del cultiu de préssec Sra. Maribel Abadias, Programa Postcollita de l’IRTA.
10.15 h Valorització d’excedents hortícoles amb la producció de sucs i cremes amb alt valor funcional Sr. Albert Ribas, Funcionalitat i Seguretat Alimentàries de l’IRTA.
10.45 h La gastronomia com a eina per reduir el malbaratament alimentari Sr. Mikel Díez i Sra. Helena Martín, Grup de Recerca de Cuina i Gastronomia del CETT-UB.
11.15 h Oportunitats d’aprofitament en alguns dels principals sectors agroalimentaris de Catalunya Sra. Begoña de la Calle, Oficina de Vigilància Tecnològica de l’IRTA.
11.45 h Lies de vi: potencial font d’ingredients antihipertensiu Sra. Francisca Isabel Bravo, Grup de Recerca en Nutrigenòmica de la URV.
12.15 h Torn obert de preguntes i fi de la jornada Modera: Ingrid Aguiló, Programa Postcollita de l’IRTA.

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down