En aquest projecte de dos anys de durada, s’ha treballat en l’eficiència en l’ús de l’aigua en cultiu de tomàquet, atesa la necessitat de racionalitzar-ne l’aportació en horticultura mantenint una productivitat competitiva. S’han aplicat fongs formadors de micorrizes arbusculars, microorganismes que formen part del microbioma dels sòls en ecosistemes naturals i que tenen un paper fonamental en l’absorció d’aigua i nutrients. S’ha mesurat la humitat del sòl utilitzant sensors i la quantitat total d’aigua aportada. En la gestió integrada de plagues, s’ha fet un seguiment exhaustiu de la població de mírids.
L’aplicació de micorrizes en cultiu de tomàquet s’ha avaluat en planter i en plantació, així com la utilització de llavors pindolades amb inòculs micorrízics. Els resultats mostren l’eficàcia i les limitacions de les diferents estratègies d’inoculació de micorrizes i l’efecte combinat amb les dosis de reg sobre la producció i la qualitat, sobre els enemics naturals, en cultiu en hivernacle sobre sòl i en sacs de fibra de coco, en finques comercials.
Aquesta jornada s’organitza en el marc del grup operatiu “Gestió del reg i micorrizació en cultius hortícoles”, finançat a través de l’Operació 16.01.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.