Pel seu alt contingut en matèria orgànica i nitrogen (orgànic i amoniacal), la gestió agrícola dels purins ha de considerar aspectes relatius a la contaminació atmosfèrica i dels sòls. Compostos com l’amoníac, el metà, el diòxid de carboni o l’òxid nitrós, són gasos que s’emeten a l’atmosfera durant l’emmagatzematge en basses i la seva aplicació agrícola, presentant una problemàtica pel seu potencial en l’escalfament global i la pluja àcida.
Per altra banda, cada cop es detecten més parcel·les amb continguts molt elevats de fòsfor (P) assimilable en el sòl. La normativa actual de gestió de la fertilització i de les dejeccions ramaderes estableix que en les parcel·les on es detectin nivells molt alts de fòsfor en el sòl cal ajustar la fertilització i tendir a reduir els nivells.
Aquesta jornada s’organitza en el marc dels projectes demostratius ACIDEMO - Planta pilot d’acidificació de purins en bassa per la mitigació de les emissions d’amoníac i gasos d’efecte hivernacle – (Ref. 56 30044 2021 5C) i P-K OPTIM - Mètodes eficients i sostenibles per reduir el contingut en fòsfor i potassi del sòl en situacions excedentàries - (Ref. 56 30098 2021 P4). Activitats finançades a través de l’operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.