Formació en tecnologia d’elaboració de formatges artesanals derivats de la llet

Sobre l'activitat

La formació en diferents tecnologies d’elaboració de formatges permet la possibilitat d’adquirir i ampliar coneixements sobre diferents tècniques formatgeres poc habituals al nostre territori, amb la possibilitat de diversificació de productes que es podran comercialitzar al mercat. Una base d’anàlisis sensorial ens ajudarà a entendre i identificar aromes i sabors sobre el producte final, i la seva rellevància com a paràmetre de qualitat aplicat als formatges. També ens ajudarà a entendre la percepció del consumidor davant el nou producte que decideix adquirir i consumir. Així també, conèixer els problemes i defectes que es poden presentar en el procés de fabricació dels formatges, dona eines per entendre el correcte desenvolupament de la seva elaboració.

Empreses i particulars residents a la província de Girona podran gaudir d’un 40% de descompte en el preu d' inscripció, utilitzant el codi promocional GIRONA-IRTA 

Càpsules de formació:

• Introducció a l'anàlisi sensorial de formatges (14/02/2022)

• Tecnologia d’elaboració de formatges de pasta blava (18/02/2022)

• Tecnologia d’elaboració de formatges de pasta tova (11/03/2022)

• Defectes en l’elaboració de formatges (Sessió en francès) (18/03/2022)

• Tecnologia d’elaboració de formatges de pasta filada (29/03/2022)


Castellà
Preu: Segons Curs
29/03/2022 - 29/03/2022
9:00h - 18:00h
Places limitades
Monells

Ponents

left button
right button

Paula Fonollà

És llicenciada en Biologia per la UB (2004), diplomada en Estudis Avançats en Ecologia per la UAB 82007) i Màster en Agroecologia: un enfocament sostenible de l’Agricultura Ecològica per la Universitat Internacional d’Andalusia (UNIA) en col·laboració amb la Universitat de Córdoba i la Universitat Pablo de Olavide (2010). Paral·lelament, s’ha format en diversos cursos realitzats a IRTA a l’EA Pirineu.

Des del 2008 es dedica a l’elaboració de formatge artesà. Ha treballat a la granja i formatgeria de producció ecològica Mas Claperol i des del 2011 fins al 2018 va la formatgera de la Formatgeria Reixagó, que elabora els seus formatges amb llet crua de vaca de la mateixa explotació. Des de el 2018 fins a l'actualitat és propietària de la Formatgeria La Xauxa.

Des del 2012 combina la seva feina de formatgera impartint classes en el Curs d’Especialització de Formatgeria Artesana coordinat pel Consorci del Lluçanès i la Universitat de Vic. Des del 2017 imparteix formació al Curs d’Elaboració de Formatges d’IRTA.

Horari

Càpsules de formació:
  · Introducció a l'anàlisi sensorial de formatges (Sr. Luís Guerrero investigador programa Qualitat i Tecnologia Alimentària, IRTA/Sra. Marta Garrón tècnic d’innovació programa Qualitat i Tecnologia Alimentària, IRTA) 14/02/2022
  · Tecnologia d’elaboració de formatges de pasta blava (Sra. Paula Fonollà, Formatgeria Xauxa/Sra. Marta Garrón tècnic d’innovació programa Qualitat i Tecnologia Alimentària, IRTA) 11/03/2022
      · Tecnologia d’elaboració de formatges de pasta filada ( Sr. Salvador Maura, Formatgeria Mas d’Eroles/Sr. Xavier Felipe, investigador programa Qualitat i Tecnologia Alimentària, IRTA /Sra. Marta Garrón tècnic d’innovació programa Qualitat i Tecnologia Alimentària) 29/03/2022
· Tecnologia d’elaboració de formatges de pasta tova (Sra. Paula Fonollà, Formatgeria Xauxa/Sra. Marta Garrón tècnic d’innovació programa Qualitat i Tecnologia Alimentària, IRTA) 11/03/2022
· Defectes en l’elaboració de formatges (Sr. Patrick Anglada, Conseil et Formation en Fromagerie) Sessió en francès 18/03/2022
 

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) Finca Camps i Armet, s/n (Edifici A) 17121- MONELLS
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down