Fertilització del cereal d’hivern, seguiment amb satèl·lit i efecte en les aigües subterrànies

Sobre l'activitat

En els Plans per a la Millora de la Fertilització Agrària a Catalunya, s’han iniciat activitats concentrades en diverses conques hidrogràfiques, una de les quals és la conca del Torrent Gran, a l’Empordà.

L’objectiu de les actuacions és la millora de les pràctiques de fertilització, per mostrar com aquesta pot incidir en la qualitat dels sòls, les aigües i el medi en general. En aquest sentit, s’exposarà el seguiment de la fertilització dels sòls de parcel·les ubicades dins de la conca. Quina es la evolució de la qualitat de les aigües subterrànies des de l’inici del pla a l’actualitat. Possibles estratègies d’optimització de l’ús dels fertilitzants. I de quina manera les imatges satèl·lit ens permeten fer el seguiment del cultiu.

Aquesta jornada s’organitza en el marc del projecte CONQUES dins el Pla per a la Millora de la Fertilització Agrària a les Comarques Gironines (dins la Xarxa de Plans de Catalunya, impulsada pel DAAC) i del projecte LIFE AGRICLOSE (LIFE ENV/ES/000439).

Català
Preu: Gratuït
07/04/2022 - 07/04/2022
10:00h - 13:00h
Places limitades
Ventalló

Ponents

left button
right button

Francesc Domingo Olivé

Investigador-Especialista en fertilització orgànica i mineral i maneig del sòl en cultius extensius, dins el Programa de Cultius Extensius Sostenibles de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries). Des de fa 20 anys treballa en la recerca, transferència i assessorament, des del centre de Mas Badia, per la millora en el maneig de les dejeccions ramaderes, la fertilització mineral i el maneig del sòl per augmentar la fertilitat (física, química i biològica) del sòl i la seva protecció.

Horari

9.50 h Inscripcions
10.00 h Presentació de la jornada Sr. Jordi Vergés, cap de l’Oficina Comarcal de l’Alt Empordà.
10.05 h Actuacions de millora de la fertilització en la Conca del Torrent Gran Sr. Francesc Domingo, IRTA Mas Badia.
10.15 h Seguiment de la fertilitat dels sòls de la Conca del Torrent Gran Sr. Judit Vallverdú, IRTA Mas Badia.
10.30 h Les aigües subterrànies: seguiment i evolució dins el Projecte de Conques. El cas de la Conca de Torrent Gran Sra. Núria Micola i Sr. Jose Fraile, Agència Catalana de l’Aigua, ACA.
11.00 h Avantatges de l’aplicació de dejeccions ramaderes i derivats en cobertora en cereal d’hivern. Conclusions del projecte Agriclose Sra. Elena Gonzalez, IRTA Mas Badia.
11.30 h Desplaçament a camp
11.45 h Seguiment del conreu de cereal mitjançant imatges satèl·lit Sra. Judit Vallverdú, IRTA Mas Badia.
12.30 h Precs i preguntes
13.00 h Cloenda de la jornada Sr. Albert Andreu, cap de l’Oficina Comarcal del Baix Empordà.

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Biblioteca de Ventalló C/ de la Bassa, 8 2on pis
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down