Elena Garcia Fruitós
L’Elena Garcia Fruitós és investigadora del programa de Producció de Remugants de l’IRTA. La seva principal línia de recerca es centra en el desenvolupament, producció i caracterització de noves molècules antimicrobianes i immunomoduladores en un format nanoestucturat com a alternativa als antibiòtics. Concretament, ha treballat en el desenvolupament de molècules pel tractament d’infeccions en glàndula mamària de vaca de llet i, actualment, està centrada en la cerca d’un tractament eficaç pel Síndrome Respiratori Boví en el context d’un projecte altament multidisciplinar.
Al llarg de la seva trajectòria investigadora ha publicat més de 70 articules científics, 1 llibre i 8 capítols de llibre. Per altra banda, ha supervisat 8 tesis doctorals (3 d’elles en curs), així com diferents estudiants de màster i de grau.
Sonia Martí
La doctora Sonia Marti és investigadora del Departament de Producció de Remugants de l’Institut de Recerca i Tenologia Agroalimentària de Catalunya, Espanya. Després de cursar el BAgrE, MSc i doctorat en producció animal (2012), Sonia va cursar una beca postdoctoral del NSERC a Agriculture and Agro-Food Canada a Lethbridge (2013-2016) i a la Universitat de Calgary, Facultat de Medicina Veterinària (2016-2018). la realització d’estudis sobre procediments dolorosos, l’avaluació de l’estrès crònic, així com la coixesa i el transport del bestiar boví. La investigació actual del doctor Marti se centra a avaluar les pràctiques de gestió de vedells lactis no deslletats criats per a la carn en funció de la salut, la productivitat, el benestar i els factors previs al sacrifici per millorar el benestar i la qualitat de la carn.
Lourdes Llonch
Lourdes Llonch Fernández és graduada en Veterinària (2015) i Doctora en Producció Animal (2021) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Des del 2021 treballa a l’IRTA com a investigadora postdoctoral en el Programa de Producció de Remugants. La seva línea de recerca es centra el boví de carn, concretamente en l’aplicació d’estratègies nutricionals i de maneig amb la finalitat de millorar l’eficiència productiva dels animals, la seva salut i benestar, així com la sostenibilitat del sector, a través de diferents projectes com activitats de demostració (dins l’operació 01.02.01 de transferència tecnològica del programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020) i grups operatius.
Maria Devant
Maria Devant té una sòlida formació en R + D en producció porcina i remugant. Durant els darrers 15 anys, ha centrat la seva carrera científica en la producció de vedella millorant l’eficiència de l’alimentació i augmentant els rendiments econòmics, minimitzant l’impacte ambiental, millorant el benestar dels animals i oferint productes d’alta qualitat als consumidors mitjançant la investigació i la innovació. Per assolir aquest objectiu, la creació i el lideratge de la Taula d’Innovació de la Carn ha estat crucial, en aquesta reunió anual 12 representants de tota la cadena de producció proposen i estableixen les prioritats dels temes de recerca, i en aquest fòrum també els connectem les noves demandes socials que arriben i que cal preparar-los (com la reducció d’usuaris d’antibiòtics). La seva experiència és nutrició i maneig, i en cas que un tema necessiti l'experiència en una altra àrea, trobem col·laboració dins de l'IRTA o fora de l'IRTA per solucionar-ho. En els darrers 5 anys, ha centrat la meva recerca en 2 temes: estratègies per millorar la vitalitat dels vedells i la modulació del comportament i l’estrès a través de la nutrició (eix intestí-cervell). Com a resultat d’aquest treball, he publicat més de 49 articles revisats per parelles en revistes internacionals importants (Quartile 1). Aquestes publicacions tenen un total de 1119 cites amb un índex H de 21. A més, en els darrers deu anys he presentat un total de 80 comunicacions i pòsters en congressos científics. Juntament amb aquesta activitat de recerca, és cap del Programa de producció de remugants (des del 2016) i del Programa de nutrició animal (des del 2021) i membre del Comitè Estratègic i Científic de l’IRTA (des del 2019), en aquests llocs on la ciència en equip ha de tenir èxit. , es necessiten dues habilitats com i) l'obertura a perspectives diferents i el fet de ser capaç de conceptualitzar el panorama general, ii) i el d'unió de persones al voltant d'una missió comuna.