Núria Busquets
Dra. Núria Busquets Martí, es va llicenciar en Biologia (2001) i es va doctorar en Microbiologia Molecular (2005) a la Universitat Autònoma de Barcelona. Des del 2006 treballa com a investigadora a l’IRTA-CReSA, focalitzant el seu estudi en malalties zoonòtiques. Des del 2014 és responsable de la línia de recerca Arbovirus i artròpodes vectors, que té com a principal objectiu l’estudi de la interacció virus-mosquit per tal de millorar la vigilància i el control dels virus zoonòtics transmesos per mosquits. La seva carrera científica està dirigida a entendre millor els aspectes claus de la competència vectorial, tant de mosquits autòctons com de mosquits invasors per diversos arbovirus (re)-emergents de gran rellevància tant per la salut humana com el virus dengue, Zika o chikungunya com per virus zoonòtics de gran importància en sanitat animal com el virus de la Febre de la Vall del Rift i el virus del Nil Occidental, per tal d’estimar millor el risc d’introducció i transmissió d’aquests virus. És la responsable, a l’IRTA-CReSA, del programa de vigilància i alerta del virus del Nil Occidental com a servei pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i del programa de vigilància d’arbovirus en mosquits com a servei pel Departament de Salut. Actualment, és la coordinadora de la Secció de Virologia de la Societat Catalana de Biologia.
Sebastian Napp
Dr. Sebastián Napp es va llicenciar en Veterinària a la Universidad Complutense de Madrid, va obtenir un Màster en Epidemiologia Veterinària al Royal Veterinary College i la London School of Hygiene and Tropical Medicine, i un doctorat en Medicina i Sanitat animal a la Universitat Autònoma de Barcelona. Des del 2006 treballa com a investigador a l’IRTA-CReSA, i des del 2017 és responsable del grup d'Epidemiologia i Anàlisi de Risc. Entre les seves feines s'encarrega de donar suport epidemiològic al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) en la vigilància i control de malalties com la tuberculosi bovina, la Pesta Porcina Africana, la Influença Aviària o la febre del virus del Nil Occidental.
Jordi Figuerola
El Dr. Jordi Figuerola (Barcelona 1971) es Investigador a l’Estación Biológica de Doñana del CSIC i lidera un grup d investigació al CIBER de Epidemiología y Salud Publica. Va acabar el seus estudis de Biologia a la Universitat de Barcelona i es va doctorar en Ciències Biològiques a la Universidad Autonoma de Madrid al 2002. La seva recerca es centra en l estudi dels factors relacionats amb la transmissió de patògens per vectors en fauna salvatge, amb una especial atenció a les zoonosis (http://www.ebd.csic.es/jordi). La seva recerca a permès entendre como diferents factors ecològics incideixen sobre la transmissió del Virus West Nile, estudiant la seva transmissió en les diferents especies de mosquits i vertebrats afectats pel virus. Es autor de mes de 250 publicacions en revistes de prestigi internacional i ha dirigit 9 tesis doctorals. Regularment assessora al CCAES i la Junta de Andalucía en la vigilància i gestió de zoonosis de transmissió vectorial.
Eva Frontera
La Dra. Eva Frontera (Badajoz, 1973) és Professora Titular en l'àrea de Parasitologia de el departament de Sanitat Animal de la Facultat de Veterinària a la Universitat d'Extremadura (UEX). És llicenciada en Veterinària per la UEX, obtenint el premi nacional de terminació d'estudis en Veterinària el 1996. Es va doctorar l'any 2000 per la mateixa universitat. Posseeix 5 quinquennis de docència i 3 sexennis d'investigació reconeguts per la CNEAI.
És coordinadora del grup de recerca PARUEX, on es desenvolupen diverses línies de recerca (Trichinellosis, Leishmaniosi, paparres, parasitosis porcines) liderant la dedicada a l'estudi d'insectes vectors de malalties transmeses per ells, especialment culícids. Actualment la seva investigació se centra en el coneixement de la situació epidemiològica de virus de Nil occidental en zones de l'oest espanyol, especialment a Extremadura, tant en els vectors com a hostes animals i en humans. Ha dirigit 4 tesis doctorals i actualment dirigeix altres 2 en última fase de realització.
En els darrers 5 anys ha estat investigadora principal de 2 projectes de recerca competitius i també ha participat en 10 projectes en col·laboració amb empreses, fonamentalment dedicades a l'estudi de zoonosis parasitàries.
És autora de més de 100 publicacions en revistes i nombroses comunicacions a congressos. Ha estat secretària acadèmica de la Facultat de Veterinària de la UEX durant 5 anys.