Desherbatge mecànic amb binadora de precisió en cereals d’hivern

Sobre l'activitat

El desherbatge mecànic és una de les principals opcions per reduir l’ús d’herbicides en cereals d’hivern. Amb l’ús de la maquinària tradicional s’obtenen eficàcies molt variables depenent de l’estadi de les herbes, la climatologia, etc. La disponibilitat de binadores de precisió hauria de permetre augmentar notablement l’eficàcia d’aquest sistema de control de la flora adventicia.


En aquesta jornada explicarem aquestes noves tecnologies, com funcionen aquests tipus de binadores i quins exemples trobem actualment al mercat.

La informació que es presenta s’ha obtingut amb el finançament del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) i en el marc del projecte ‘Foment del desherbatge mecànic en cereals d’hivern’ a través dels ajuts a les activitats demostratives de l’Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020; i Agricultura de precisió per la millora de la producció i qualitat del cereal d'hivern i la seva sostenibilitat. (Operació 16.01.01 de Cooperació per la innovació del PDR de Catalunya 2014-2020).

Català
Preu: Gratuït
30/03/2022 - 30/03/2022
09:45h - 13:00h
Places limitades
La Tallada d'Empordà

Ponents

left button
right button

Joan Serra

Joan Serra Gironella. Investigador – especialista de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Conreus Extensius Sostenibles, amb seu a l’Estació Experimental Agrícola Mas Badia. Durant més de 30 anys ha desenvolupat la seva activitat a l’Àrea de Conreus Extensius de la Fundació Mas Badia, centre consorciat a l’IRTA, fins la seva incorporació a l’institut el gener de 2020. Ha centrat la seva activitat en l’avaluació de material vegetal, protecció fitosanitària, qualitat, etc. en cereals d’hivern, blat de moro, proteaginoses, colza i farratges. Té un elevat nombre de publicacions en revistes de divulgació, una àmplia experiència en l’organització d’activitats de transferència (jornades, cursos, etc.) i també en la realització d’experimentació contractada amb empreses del sector.

Horari

9.45 h Inscripcions
10.00 h Presentació de la jornada Sra. Anna Goutan Roura, Cap del Servei d’Ordenació Agrícola del DACC.
10.15 h El desherbatge mecànic de precisió: • El desherbatge mecànic tradicional Sr. Joan Serra, IRTA, Cultius Extensius Sostenibles • La precisió amb l’ús del sistema de georeferenciació RTK Sr. Jordi Llorens, Universitat de Lleida (UdL). • La precisió amb l’ús de sensors òptics Sr. Pablo Soto Fernandez, KULT Kress. • Separació entre files del cereal d’hivern Sr. Joan Serra, IRTA, Cultius Extensius Sostenibles.
11.00 h Presentació de la maquinària de precisió Sr. Josep Nogué, MN AGRITECHNOLOGY S.L.U MECANO – STEKETEE. Sr. Jordi Coloma, MECAL – KULT Kress. Sr. Jordi Vilella, SOVI S.L. Sra. Marta Vila, VIGERM S.L. – EINBÖCK.
11.30 h Pausa
12.00 h Visita i demostració de la maquinària a camp
13.00 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Mas Badia- La Tallada d'Empordà
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down