Curs en tecnologia de la llet i els productes lactis

Sobre l'activitat

El Curs en Tecnologia de Productes lactis és un curs de formació per a professionals, centrat en els aspectes clau per entendre el funcionament d'una indústria làctia, de la interacció dels equips de processament amb la matèria primera (llet), per obtenir els productes lactis de qualitat desitjats.
Ofereix la informació resumida dels aspectes relacionats amb els processos d'elaboració dels principals tipus de formatges (fresc ultrafiltrat, pasta premsada, coagulació àcida, pasta filada, blava) i en l'àmbit de la producció de iogurt i de llets fermentades (iogurt ferm, batut, amb probiòtics, amb fruita, etc.).
Es realitzarà anàlisi sensorial de formatges i iogurts.
Horari de 9 h a 17.30 h, amb un 50% de classes pràctiques.
El curs disposa de dos mòduls: mòdul 2, centrat en l'elaboració de formatge i el mòdul 3, en l'elaboració de iogurt i llets fermentades.

A QUI VA DIRIGIT?
Professionals que centren la seva activitat en producció, R+D, qualitat o comercialització provinents de: Empreses làcties, Empreses proveïdores de serveis, ingredients, materials i equips a la indústria làctia, Centres tecnològics i de recerca.
En aquesta pàgina web podreu fer la inscripció als cursos fent clic a l'apartat "INSCRIPCIÓ".

PREU

Mòdul 2: 675 €
Mòdul 3: 450 €
Mòdul 2 + 3: 1.050 €

IVA no inclòs.

Descompte si ets de la provincia de Girona amb el codi: GIRONA-IRTA

Castellà
Preu: Segons módul
27/02/2023 - 03/03/2023
9:00h - 17:30h
Places limitades
Monells

Ponents

left button
right button

Xavier Felipe

Xavier Felip Cuyàs és llicenciat en Veterinària en 1991 per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorat en Veterinària per la mateixa universitat, l'any 2000.

Des de 1992 treballa en R + D + I de el sector lacti, tant en la preparació de projectes cooperatius de recerca amb empreses, en projectes de recerca d'àmbit europeu, com en contractes confidencials de desenvolupament de productes per a empreses. També realitza treballs d'assessoria relacionats amb l'elaboració industrial d'aliments.

Actualment és l'investigador principal de l'àmbit d'indústria làctia a IRTA on, en col·laboració amb diferents empreses espanyoles, ha impulsat la construcció i gestió de les plantes pilot làcties d'aquesta institució (aliments líquids en general), així com el desenvolupament de nous productes i aplicacions làcties.

Les seves principals línies de treball estan relacionades amb el desenvolupament de noves tecnologies de processat (altes pressions, escalfament per radiofreqüència, separació per membranes, etc.) aplicats a el sector lacti. També destaca en el desenvolupament de nous productes i conceptes (amb patents en aliments com els liquats vegetals i el formatge fresc batut congelat) i, en general, en aliments líquids. Durant els últims anys, ha treballat en el desenvolupament i aplicació de noves tecnologies relacionades amb la millora de la sostenibilitat energètica, de consum d'aigua i de revalorització de co-productes.

Horari

MÒDUL 2 ELABORACIÓ DEL FORMATGE, DEL 27 DE FEBRER AL 2 DE MARÇ DE 2023
Horari docent: 7 hores diàries de classes de dilluns a dimecres repartides de 09.00 a 17.30 hores, amb un total d'1 hora i 30 minuts de pausa per dinar i refrigeri (inclosos en el preu del curs).
MÒDUL 3 ELABORACIÓ DE IOGURT I LLETS FERMENTADES, DEL 2 AL 3 DE MARÇ DE 2023
Horari docent: 7 hores diàries de classes de dijous a divendres repartides de 09:00 hores a 17:30 hores, amb un total d'1 hora i 30 minuts de pausa per dinar i refrigeri (inclosos en el preu del curs).

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

IRTA Monells. Edificio A, Finca Camps i Armet 17121 Monells, Girona España
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down