Control de plagues en fruiters: models fenològics

Sobre l'activitat

L’aplicació de qualsevol mètode de control de plagues sempre s’optimitza si es realitza en el moment correcte, tant si es basa en semioquímics com si es basa en productes fitosanitaris. És per això que l’ús de models fenològics de les plagues és una eina bàsica. Un model vàlid, ajustat a les condicions del territori, és fonamental per preveure quin és el millor moment per dur a terme aquestes mesures de control.

En aquesta jornada es presentarà el projecte “Actualització i validació dels models fenològics de plagues agrícoles de la web Ruralcat” aprovat recentment i que servirà per actualitzar els models disponibles actualment i millorar l’apartat “Models fenològics de plagues i malalties” de RuratCat.

Català
Preu: Gratuït
24/11/2022
09:30h - 12:00h
Places limitades
Lleida

Horari

9.30 h Registre d’assistents
10.00 h Presentació de la jornada
10.05 h El punt de vista de l’usuari. Propostes de millora. Sra. Divina Llobera, Servei de Sanitat Vegetal a Lleida del DACC.
10.25 h Introducció als models fenològics de plagues i mètodes de càlcul de graus·dia. Sr. Jesús Avilla, Universitat de Lleida.
10.45 h El cas del model fenològic de Grapholita molesta: ajust en préssec i en pomera. Sra. Adriana Escudero-Colomar, IRTA Mas Badia.
11.05 h Efecte de la varietat de poma en el desenvolupament de grafolita i repercussió en el model fenològic. Sr. Carles Amat, Universitat de Lleida-IRTA.
11.25 h Validació del model fenològic de carpocapsa. Sra. Dolors Bosch, IRTA Agrònoms.
12.00 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Sala de Graus – Campus ETSEA Av. Alcalde Rovira Roure 25198 Lleida
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down