Control aranya roja en clementins amb olis minerals

Sobre l'activitat

Es pot controlar l’aranya roja, Tetranychus urticae, en clementins amb olis minerals?

A les Terres de l’Ebre es cultiven al voltant de 7.000 ha de clementins, majoritàriament Clementina de Nules. Aquesta varietat és especialment sensible a l’atac de l’aranya roja, Tetranychus urticae, essent la plaga que requereix un major nombre de tractaments per al seu control. Habitualment es duen a terme entre 2 i 4 tractaments amb acaricides de síntesi durant l’estiu.

L’objectiu d’aquest projecte es demostrar l’eficàcia d’una estratègia que combini l’aplicació d’olis minerals i la gestió de la coberta vegetal.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Gestió sostenible de Tetranychus urticae en clementins mitjançant el control biològic per conservació i l’aplicació d’olis minerals”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

Català
Preu: Gratuïta
22/09/2021 - 22/09/2021
09:30h - 11:30h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

José Miguel Campos Rivela

José Miguel Campos Rivela és Enginyer Agrònom per la Universitat Politècnica de València i Doctor Enginyer Agrònom per la Universitat Jaume I de Castelló. Investigador del programa de Protecció Vegetal Sostenible des de 2004 i Delegat Institucional de l’IRTA des de 2019. Les principals àrees de treball com a investigador pertanyen a la gestió integrada de plagues: bioecologia d’espècies plaga i entomofauna auxiliar, implementació de mètodes de control biològic i biotècnic i desenvolupament de mètodes de mostreig i establiment de llindars d'econòmics d'intervenció. Es coautor de 66 publicacions cientificotècniques en el camp de l'entomologia, la protecció vegetal, el control biològic i la gestió integrada de plagues, i ha realitzat 23 contribucions a congressos nacionals i 28 a internacionals. Ha sigut professor associat de Control de Cultius en la titulació d'Hortofructicultura i Jardineria (Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Membre de la Societat Espanyola d'Entomologia Aplicada (SEEA), del grup de treball de "Citrus-IPM" de la IOBC (International Organization for Biological Control) i del Comitè de Cítrics del programa Fruit.Net (Generalitat de Catalunya). Ha participat en 13 projectes R + D finançats en convocatòries públiques, nacionals i internacionals, tots en el camp del control biològic i integrat de plagues de cítrics, fruiters, arròs i cultius mediterranis. Així mateix, ha participat en 19 contractes d'R + D amb empreses o administracions (nacionals i / o internacionals relacionats amb aquests camps. Ha impartit 44 jornades i cursos dirigits a el sector productiu relacionats amb el control integrat de plagues.

Horari

9.30 h Presentació de la Jornada Sra. Gemma Galimany. Cap de la Secció d'Agricultura i Sanitat Vegetal a Terres de l'Ebre.
9.40 h Projecte Demostratiu “Gestió sostenible de Tetranychus urticae en clementins mitjançant el control biològic per conservació i l’aplicació d’olis minerals” Sr. José Miguel Campos. IRTA. Protecció Vegetal Sostenible.
10.00 h Gestió integrada de l’aranya roja, Tetranychus urticae, en clementins Sra. María Teresa Martínez-Ferrer. IRTA. Protecció Vegetal Sostenible.
10.20 h La importància de la coberta vegetal en la gestió de l’aranya roja, Tetranychus urticae Sra. María Teresa Martínez-Ferrer. IRTA. Protecció Vegetal Sostenible.
10.40 h Pràctiques agronòmiques a la parcel·la demostrativa Sr. José Miguel Fibla. IRTA. Protecció Vegetal Sostenible.
11.00 h Resultats del primer any del Projecte Demostratiu 56 30060 2019 P4 Sr. José Miguel Campos. IRTA. Protecció Vegetal Sostenible.
11.20 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down