CLIMAVIT 21

Sobre l'activitat

Us informem que queden ajornades totes les activitats organitzades per l'IRTA amb motiu del coronavirus COVID-19 fins a proper avís.

“L’equilibri dinàmic conreus/bosc i com planificar conjuntament un territori per fer-lo resilient a la realitat climàtica”

Aquesta jornada pretén el debat ampli i profund de com generar i gestionar un paisatge de secà resilient en condicions mediterrànies sotmeses a la nova realitat climàtica a partir dels resultats del projecte CLIMAVID21.
L'objectiu general del projecte CLIMAVIT21 és proporcionar dades objectives de clima i necessitats hídriques per l'adaptació de la viticultura al canvi climàtic al llarg del segle XXI, essent els objectius específics:
El monitoratge del canvi climàtic des de 1950 fins als nostres dies, mitjançant l'anàlisi de les tendències mitjanes de temperatura i precipitació, i del comportament dels extrems, essent les àrees analitzades les DO Pla de Bages i DO Empordà.

Les projeccions climàtiques, índexs agrometeorològics i necessitats hídriques fins a final de segle XXI per les zones de producció vitivinícola de les DO Pla de Bages i DO Empordà.
Els plantejaments on es combinin la producció agrícola amb l'evitació i/o control dels incendis forestals, és a dir, una visió holística del paisatge on es combina en un tot bosc/conreu/activitat humana/cultura.
En la Jornada es mostraran els resultats obtinguts, com a punt de partida per un debat ampli i profund de com generar i gestionar un paisatge de seca resilient en condicions mediterrànies sotmeses a la nova realitat climàtica.
Aquesta actuació forma part de l’activitat forma part de l’activitat de demostració CLIMAVIT 21 finançada a través de l’Operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

Català
Preu: Gratuït
31/03/2020
09:30h - 13:00h
Places limitades
Sant Martí de Torroella
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down