Aplicabilitat d’eines innovadores per produir carn madurada de boví i porcí

Sobre l'activitat

La maduració de la carn és procés de refrigeració post-mortem que si es realitza correctament, permet millorar les característiques sensorials de la carn, especialment en termes de duresa. Així, el procés de maduració permet introduir al mercat carn amb una elevada qualitat sensorial. Això no obstant, una mala selecció de la matèria primera i una manipulació incorrecta d’aquesta carn pot representar unes pèrdues econòmiques excessives (cost energètic innecessari, pèrdua de pes excessiu de les peces madurades) i un risc per la salut pública (desenvolupament de fongs i llevats en superfície).

L'objectiu principal del projecte és demostrar la utilitat de diferents eines innovadores a ramaders i empreses del sector carni català per tal de facilitar l’optimització del procés de producció de carn madurada i així obtenir carn d’elevada qualitat sensorial d’una manera segura.
Activitat finançada a través de l'Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022.

Es preveu un cicle de formacions gratuïtes presencials focalitzades en la demostració de diferents eines innovadores per produir carn madurada, alhora que es farà seguiment d’un lot de peces (boví i porcí) que es maduraran en paral·lel a les sessions teòriques.

Jornades demostratives presencials
Dimarts, 23 de gener, 13 de febrer i 5 de març de 2024

Preu: Gratuït
23/01/2024 - 05/03/2024
15:30h - 17:00h
Places limitades
Monells

Horari

23 Gener Sessió 1. Aplicabilitat de la monitorització del pes amb balances dinàmiques i en la determinació dels perfils tèrmics i distribució d’humitat relativa. Horari: 15.30-18.00 h
13 febrer Sessió 2. Aplicabilitat del NIRS de baix cost per monitoritzar el procés d’assecat superficial de les peces. Horari: 15.30-18.00 h
5 març Sessió 3. Aplicabilitat dels models predictius com a alternativa a la microbiologia clàssica, com a eina per vetllar per la seguretat del procés de maduració. Horari: 15.30-18.00 h

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Auditori, IRTA-Monells
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down