La maduració de la carn és procés de refrigeració post-mortem que si es realitza correctament, permet millorar les característiques sensorials de la carn, especialment en termes de duresa. Així, el procés de maduració permet introduir al mercat carn amb una elevada qualitat sensorial. Això no obstant, una mala selecció de la matèria primera i una manipulació incorrecta d’aquesta carn pot representar unes pèrdues econòmiques excessives (cost energètic innecessari, pèrdua de pes excessiu de les peces madurades) i un risc per la salut pública (desenvolupament de fongs i llevats en superfície).
L'objectiu principal del projecte és demostrar la utilitat de diferents eines innovadores a ramaders i empreses del sector carni català per tal de facilitar l’optimització del procés de producció de carn madurada i així obtenir carn d’elevada qualitat sensorial d’una manera segura.
Activitat finançada a través de l'Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022.
Es preveu un cicle de formacions gratuïtes presencials focalitzades en la demostració de diferents eines innovadores per produir carn madurada, alhora que es farà seguiment d’un lot de peces (boví i porcí) que es maduraran en paral·lel a les sessions teòriques.
Jornades demostratives presencials
Dimarts, 23 de gener, 13 de febrer i 5 de març de 2024
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.