3r Seminari sobre implementació d'interaccions planta-microbi en millora vegetal

Sobre l'activitat

El seminari té com a objectiu enfortir una xarxa entre milloradors vegetals i científics de diferents disciplines per explorar l’ús d’interaccions planta-microbi en la millora vegetal.
Els microorganismes associats a les plantes han rebut una atenció considerable en la investigació per la seva capacitat per millorar la productivitat dels cultius i l'estabilitat del rendiment. Els coneixements sobre els determinants fitogenètics a les interaccions beneficioses amb microbis individuals (inclosos els bioinoculants) i comunitats senceres estan creixent de manera ràpida. Diversos estudis indiquen que no només l'espècie de l'hoste, sinó també el genotip de l'hoste juga un paper important en la composició i l'activitat de la comunitat microbiana, afavorint o desfavorint determinats individus de la comunitat microbiana. Tot i això, encara és poc conegut fins a quin punt els factors genètics són responsables de donar forma als microbiomes beneficiosos. De la mateixa manera, la manipulació del microbioma vegetal mitjançant la introducció de productes biològics és prometedora, però encara pateix resultats variables a causa del coneixement insuficient dels factors involucrats per a l'èxit de les aplicacions. En conclusió, encara queden moltes incerteses sobre com implementar aquest coneixement en la millora vegetal i la propagació.
El seminari està organitzat pel grup de treball d'EUCARPIA sobre Interaccions planta-microbi de la Secció d'Agricultura Orgànica i de Primeres Matèries, amb l'objectiu de continuar debatent sobre el potencial i les limitacions de la implementació del coneixement creixent sobre les interaccions planta-microbi en cultius. El segon seminari el 2019 va donar lloc a debats fructífers sobre oportunitats i desafiaments, per exemple, destacant la importància del fenotipat d'alt rendiment, modelatge, marcadors genètics, estàndards per a protocols -òmics, funcions del microbioma (més enllà de tota descripció) i eines de decisió per a la selecció de genotips. Els resultats del seminari es van sintetitzar en un article de perspectiva sobre les prioritats de recerca emergents cap a la producció de cultius assistida per microorganismes (Hohmann et al. 2020, FEMS Micr. Ecol).
El tercer seminari EUCARPIA d'aquest any continuarà el debat i fomentarà el diàleg entre les diferents disciplines de recerca i la indústria per desenvolupar estratègies de millora per a futurs agroecosistemes resilients.


Sessió I: Determinants genètics de les interaccions planta-microbi
Ponent principal: Victor Carrion (Professor Adjunt, Universitat de Leiden).

En Victor dirigeix el grup de Metagenòmica i Interaccions Planta-Microbi a la Universitat de Leiden, on la seva investigació se centra en entendre els mecanismes subjacents de protecció de les plantes contra l'estrès (a)biòtic mediat per microorganismes i l'ús d'eines bioinformàtiques per a la predicció d'estils de vida bacterians. El seu treball ha contribuït significativament a la comprensió dels efectes que depenen del genotip sobre el conjunt del microbioma de la rizosfera i les funcions de supressió de malalties en el microbioma de l'arrel endofítica.

Sessió II: Integració de les interaccions planta-microbi en la millora genètica.
Ponent principal: Eveline Adam (Cap de Millora de carbasses per a oli i llegums, Saatzucht Gleisdorf).

L'Eveline lidera el programa de cultiu de carbassa i llegums a Saatzucht Gleisdorf. Combina els enfocaments clàssics de cultiu de resistència amb bioinoculació i metabarcodificació per analitzar les comunitats microbianes de rizosfera i llavors en lloc de centrar-se només en els patògens. El seu treball ha establert les bases per a la reproducció assistida per microbioma i la producció de llavors en carbassa d'oli d'Estíria.

Registre: Per a registrar-se només al Seminari, inscriviu-vos a través el botó 'Inscripció'.

Per a participants del simposi miCROpe, registreu-vos via miCROPe website fins al 3 de juliol de 2022.

NOVA DATA ENVIAMENT ABSTRACTS

Enviament d'abstracts fins al 24 maig de 2022: Mireu el fulletó del seminari.

Direcció del seminari: Pierre Hohmann, IRTA / Friederike Trognitz, AIT / Monika Messmer, FiBL.

Preu: 70€ (+21% IVA)
15/07/2022 - 15/07/2022
Places limitades
Tulln (Austria)

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down