Innovacions en el sector lacti

Sobre l'activitat

Les empreses agroalimentàries, i en concret el sector lacti, busquen vies de desenvolupament de nous productes amb la màxima qualitat, atractius pel consumidor i aplicant al màxim els criteris de sostenibilitat. En un món tant canviant, la conciència de cuidar la Terra és més present dia rera dia.
En aquesta jornada es farà la presentació de les activitats realitzades dins del Grup Operatiu (GO) EMBOCHEESE, en el desenvolupament i millora de nous formatges, l’importància del control de cambres de maduració i el control de qualitat de producte amb la tecnología NIR. La jornada continua amb la presentación del GO RUMPRINT, projecte que comença a caminar, on es treballa en el càlcul de la petjada ambiental en aquest cas enfocat en el sector lacti.
Aquesta activitat de transferència està finançada en el marc del projecte: “EMBOCHEESE: Desenvolupament de nou concepte de formatge embotit i optimització del procés de maduració” dins el marc de la convocatòria de 2018 de Realització de projectes pilot innovadors per part del Grups Operatius de l’Associació Europea per a la Innovació (AEI) en materia de productivitat i sosteibilitat d’ajuts per a incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica.

Català
Preu: Gratuit
15/09/2021
10:00h - 11:55h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Marta Garrón

És enginyera agrícola, especialitzada en indústries agroalimentàries per la UPC (2000), llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la UAB (2002) i Màster en Història i Cultura de l’Alimentació per la UB (2011). És especialista en el sector lacti i formatger.

Durant 12 anys ha desenvolupat la seva experiència professional a l’empresa privada d’àmbit alimentari i lacti. Ha treballat en la indústria cervesera (DAMM) en desenvolupament i implementació de projectes industrials i en àmbit lacti en diferents formatgeries catalanes i franceses. Ha impartit formació en formatgeries a Escoles Agràries (EA Pirineus i EA Empordà), al curs de “formatgeria artesana” organitzat pel Consorci del Lluçanès i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i al Curs d’Elaboració de Formatges d’IRTA. Forma part d’un grup d’anàlisi sensorial del formatge i ha participat en diferents tasts de formatges de concursos d’àmbit català, espanyol i mundial.

Des del 2013 és tècnic d’investigació especialitzada en lactis i formatges a IRTA desenvolupant projectes d’investigació i contractes amb empreses privades. També desenvolupa diferents formacions làcties i és coordinadora del Curs d’Elaboració de Formatges d’IRTA.

Horari

10.00 h Benvinguda Sra. Marta Garrón tècnic d’innovació programa Qualitat i Tecnologia Alimentària, IRTA
10.05 h GO EMBOCHEESE: un nou concepte de formatge embotit Sra. Marta Garrón tècnic d’innovació programa Qualitat i Tecnologia Alimentària, IRTA; Sr. Josep Comaposada investigador programa Qualitat i Tecnologia Alimentaria, IRTA.
10.30 h Tripa de col·lagen: Origen i característiques Sra. Laia Serra Director of Product Management Fibran Group.
10.50 h Cheesefuet la nova manera de fer i menjar el formatge Sr. Martí Padrisa, Responsable Màrqueting i Comunicació Formatgeries Montbrú.
11.10 h GO RUMPRINT: Càlcul de la Petjada Ambiental en el sector lacti. Adaptació a les regles de càlcul de la Comissió Europea Sra. Assumpció Anton i Sra. Marta Ruiz Programa de Gestió Integral de Residus Orgànics (GIRO), IRTA.
11.30 h Torn obert de preguntes
11.55 h Cloenda de la jornada Sra. Marta Garrón tècnic d’innovació programa Qualitat i Tecnologia Alimentària, IRTA
 

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down