Joaquim Bellvert
Joaquim Bellvert Rios, és investigador del programa Ús Eficient de l’Aigua en Agricultura de l’IRTA des de l’any 2008. Doctor Enginyer Agrònom per la Universitat de Còrdova (2014), ha realitzat dues estades post-doctorals als departaments de Land, Air, Water Resources i Viticulture and Enology de la Universitat de California (UC Davis) durant els anys 2014-2016. La seva activitat de recerca consisteix en estudiar l’eficiència del maneig del reg en diferents cultius i els seus efectes sobre la producció i qualitat dels fruits. Per a poder portar-ho a terme, s’ha especialitzat en l’ús de les noves tecnologies, com la teledetecció, a través de la qual és posible estimar les necessitats hídriques dels cultius espai-temporalment. Així, el Dr. Bellvert ha liderat diferents projectes relacionats amb el reg de precisió i l’ús de la teledetecció com a eina de programació de reg i estimació de la demanda d’aigua a nivell de parcel·la i regional. Científicament, el Dr. Bellvert té 20 articles científics publicats en revistes SCI, a més de la participació com a ponent en nombroses conferències nacionals i internacionals. Ha participat activament en la organització de diverses jornades de transferencia amb l’objectiu de divulgar els coneixements de reg de precisió i teledetecció al sector agroalimentari.
Christian Jofre-Čekalović
Christian Jofre-Čekalović és Enginyer Forestal amb un Màster en Teledetecció i SIG, és doctorand al programa Ús Eficient de l'Aigua a Agricultura a l’IRTA, i tècnic en teledetecció des de 2018. Ha col·laborat en publicacions relacionades amb l'estimació d'evapotranspiració de cultius llenyosos mitjançant mètodes de balanç d'energia utilitzant dades de satèl·lits com també imatges aeroportadas d'alta resolució. Ha participat tant en jornades de transferència com en congressos, enfocat sempre en l'estudi i aplicació de la teledetecció en l'agricultura.
Carlos Camino
Carlos L. Camino González és investigador de Joint Research Centre de la Comissió Europea situat a Itàlia des de Juliol de 2019. Doctor en Biologia per la Universitat de Còrdova (2019). La seva activitat científica es centra en la detecció primerenca de malalties en cultius mitjançant l'ús de sensors hiperespectrals, tèrmics i models de transferència radiativa. Participa en diferents projectes europeus finançats pel programa de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea. En particular, la seva línia de recerca se centra en la detecció primerenca de Xylella fastidiosa en diferents cultius mitjançant l'ús teledetecció i machine learning a través de l'estimació de paràmetres relacionats amb l'activitat fotosintètica, estat nutricional i hídric dels cultius. Científicament, el Dr. Camino té més de 15 articles científics publicats en revistes SCI, a més de la participació com a ponent en diverses conferències nacionals i internacionals.
Francisca López Granados
Francisca López Granados és llicenciada en CC. Biològiques (1985) i Dra. En Agronomia (1991) per la Universitat de Còrdova. Va ampliar la seva formació postdoctoral a Rothmasted Experimental Station, Plant Protection Dept.-Weed Science Lab. (Regne Unit, 1994-1995). Des de 1998 és Investigadora en plantilla de l'CSIC adscrita a l'Instº Agricultura Sostenible IAS-CSIC-Còrdova (Dep. Protecció de Cultius) creant i dirigint el Grup Imaping (Laboratori de Teledetecció i Agricultura de Precisió, www.ias.csic.es/imaping/ ). Ha estat Cap Dpt. Protecció de Cultius (2007-2012) i presidenta de la Societat Espanyola de Malherbologia (SEMh, 2010-2013). Les seves principals línies d'investigació se centren en desenvolupar estratègies innovadores i eficients que racionalitzin les aplicacions de fitosanitaris mitjançant l'anàlisi automatitzat d'imatges procedents de diferents plataformes remotes (avions tripulats, satèl·lits d'alta resolució i vehicles aeris no tripulats-UAV). Els seus treballs més recents en cultius herbacis i llenyosos han demostrat que l'anàlisi d'imatges-UAV possibilita la localització tant dels rodals de males herbes com de zones sense infestacions la qual cosa permet una reducció de fins a un 70% de les aplicacions herbicides.
És autora / coautora de 82 articles científics en revistes-JCR (Weed Res., Weed Sci., Precision Agriculture, Computers & Electronics in Agriculture, European. J. Agronomy, PLoS ONE, Aplied Soft Computing, Expert Systems with Applications, Agronomy for Sustainable Development, Plant Methods, Frontiers in Pla Sci. entre d'altres). Ha dirigit 7 tesis doctorals (3 d'elles guardonades per diferents institucions) i ha estat membre de 1995 a 2011 de l'Comitè Editorial de la Revista Weed Research (nº 1 en Malherbologia, patrocinada per Eur. Weed Science Society, EWRS). Ha estat Investigadora Principal de 12 Projectes d'Investigació d'àmbit Espanyol, 2 de àmbit autonòmic (Junta d'Andalusia i Xunta de Galícia) i 2 finançats per 7th Frame Program (7FP): Programes Europeus NMP (http: //www.rhea-project .eu /) i PEOPLE (http://toasproject.wordpress.com). Aquest projecte va rebre el Premi 2014-Pierre C. Robert Precision Agriculture Award). En accions de Transferència de Tecnologia, ha estat Investigadora responsable de 15 Prestacions de Servei / Contractes de Suport Tecnològic amb Administracions, Universitats i Empreses. Ha impartit nombroses conferències en diferents fòrums científics i divulgatius, i ha col·laborat en capítols de diversos llibres.
Héctor Nieto
Héctor Nieto és contractat Torres Quevedo en COMPLUTIG, empresa de base tecnològica de la Universitat d'Alcalá. Hèctor compta amb més de 10 anys d'experiència en recerca relacionada amb la teledetecció, comptant amb més de 40 publicacions científiques i experiència professional en centres internacionals com la Universitat de Copenhaguen, la Maison de la Télédétection de Montpeller o el Departament d'Agricultura dels Estats Units . La seva àrea d'interès és l'ús de la teledetecció per al seguiment de variables essencials de la vegetació, incloent l'evapotranspiració i l'estrès hídric de les plantes. A més, desenvolupa eines en codi obert per al processament de les imatges de satèl·lit i dron, així com la implementació de models físics en agricultura
Maria José Escorihuela
Maria José Escorihuela és Enginyera de Telecomunicacions (especialitat Electrònica) i doctorada en Ciències Ambientals, Espacials i de l'Univers per l'Institut Nacional Politècnic de Tolosa (França). La seva àrea principal d'experiència és en el camp de la monitorització dels recursos hídrics a partir de dades de sensors remots de microones a isardSAT. El seu camp d'aplicació se centra en la teledetecció mitjançant microones passiva i activa per a l'estudi de la hidrologia i el canvi climàtic. La Dr. Escorihuela ha contribuït amb més de 50 articles en el tema de la teledetecció específicament sobre l'estimació dels recursos hídrics. Ocasionalment, serveix com revisora per a diverses revistes de revisió per parells i participa activament en la formació dirigint tesis de doctorat i treballs de final de màster. Compta amb una vasta experiència en el camp, portant el lideratge tècnic de diversos projectes internacionals d'R + D (H2020, ESA i Eurostars).
James Taylor
James Taylor és Director de Recerca al INRAE, ubicat a la Unitat d'Investigació de Tecnologies de la Informació per a l'Agricultura del Futur (UMR ITAP) a Montpeller, i treballa dins de la Iniciativa Nacional d'Agricultura Digital (#DigitAg). Dirigeix el grup de Decisió i Modelatge, que se centra en aplicacions d'agricultura digital i de precisió en viticultura i altres cultius. Ha treballat en el camp de l'agricultura de precisió des de 1997. L'experiència del Dr. Taylor és en agronomia, ciències del sòl i estadístiques espacials, i investiga l'aplicació d'estructures de dades i sensors nous i emergents en sistemes de producció agrícola. Ha tingut diverses beques d'investigació i postdoctorat molt vinculades a la indústria i activitats transnacionals a Austràlia, Nova Zelanda, Europa, Àsia i Amèrica de Nord, tant per a sistemes hortícoles herbacis com perennes. Té col·laboracions contínues en l'àrea d'Agricultura de Precisió amb investigadors dels Estats Units, Itàlia, Grècia i Xina.
José María Martínez Casasnovas
José Antonio Martínez Casasnovas és catedràtic a la Universitat de Lleida (UdL), on és director de el Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl. Enginyer Agrònom (Universitat Politècnica de Catalunya), Màster en Sistemes d'Informació Geogràfica (Universitat de Wageningen, Països Baixos) i Doctor en Enginyeria Agrònoma (UdL). Des de 1994 és professor a la UdL (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària). La seva activitat científica ha estat relacionada amb l'aplicació de les tecnologies de la geoinformació en: a) agricultura de precisió, b) cartografia de sòls, c) avaluació de terres per a usos agrícoles, c) canvis en l'ús de la terra i d) modelització l'erosió hídrica. Aquesta activitat l'ha desenvolupat com a membre de dos grups de recerca: "Sòls i Aigües" i "Agròtica i Agricultura de Precisió (GRAP)", als quals pertany actualment. Ha participat en nombrosos projectes de recerca i contractes de transferència de tecnologia amb administracions i empreses. És autor o coautor de més de 70 articles en revistes indexades en els camps de l'Agricultura de Precisió, Ciències de Sòl, Ciències de la Terra, SIG i Teledetecció. En l'actualitat, és un dels representants espanyols al Management Committee de l'European Conference of Precision Agriculture. Publons-Web of Science.