Curs de producció de carn madurada

Sobre l'activitat

El curs de Producció de carn madurada ofereix un repàs exhaustiu als aspectes clau relacionats amb els paràmetres tecnològics, la selecció de la matèria primera, la seguretat microbiològica del procés de produir carn madurada així com el producte final. El curs inclou també una sessió pràctica amb carn madurada i finalitzarà amb una degustació. 

A qui va dirigit? 

El curs està dirigit a aquells professionals relacionats amb la producció de carn madurada, que ja n'estiguin produint o amb interès per iniciar l'activitat, a més de personal R+D+i, qualitat, vendes o àmbits relacionats. 

Contingut preliminar: 

  • Aspectes tecnològics clau per produir carn madurada 
  • Selecció de la matèria primera 
  • Seguiment del procés de maduració  
  • Seguretat microbiològica de la carn madurada 
  • Context normatiu 
  • Part pràctica 
  • Degustació 

El programa inclourà un espai d’intercanvi i aclariment de dubtes que puguin tenir els assistents. 

Castellà
Preu: 825€ + IVA (Parcialment bonificable per FUNDAE)
29/01/2026 - 30/01/2026
09:00h - 19:00h
Places limitades
Monells

Horari

Dijous 29 de Gener
15.00h Benvinguda i introducció al curs: el valor afegit de la carn madurada Sara Bover-Cid (Investigadora i Coordinadora de l'Àrea d'Indústries Alimentàries)
15.15h Tecnologia de maduració: fonaments per a una carn de qualitat premium (Part I) Núria Panella (investigadora especialista, IRTA)
16.30h Pausa cafè i networking
17.00h Tecnologia de maduració: control de paràmetres crítics i bones pràctiques (Part II) Núria Panella (investigadora especialista, IRTA)
18.00h Marc legal i requisits higienicosanitaris en la producció de carn madurada Paloma Sánchez Vázquez de Prada (Cap de l'Àrea de Gestió de Riscos Biològics, AESAN)
Divendres 30 de gener
9.00h Seguretat microbiològica: garantir la innocuïtat de la carn madurada i la seva validació Anna Jofré (investigadora, IRTA)
11.00h Guia tècnica per a la producció de carn madurada Núria Panella i Anna Jofré (investigadores de l'IRTA)
11.30h Pausa cafè i networking
12.00h Sessió pràctica: Avaluació visual i control de qualitat en carn madurada Núria Panella (investigadora especialista, IRTA)
13.00h Avaluació sensorial i tècniques de cocció amb degustació de carn madurada. Núria Panella (IRTA) i Jordi Parés (TAKKOKKEN)

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Finca Camps i Armet Monells, 17121  (Girona)    IRTA Monells

Oficines Virtuals

Subscriu-te a la Newsletter

Rep totes les novetats de Transferència IRTA al teu mail.
Subscriu-te

Subscriu-te a la Newsletter

Rep totes les novetats de Transferència IRTA al teu mail.
Subscriu-te
Ciència per alimentar el futur
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierchevron-down