Reptes presents i futurs per una producció porcina més sostenible

Sobre l'activitat

La intensificació del sector de la producció porcina català presenta diferents reptes de present i de futur per millorar la sostenibilitat del sistema. Un d’aquests reptes és utilitzar fonts de proteïna més sostenibles, ja sigui millorant els sistemes de producció de proteïna actuals o a través de l’ús de fonts de proteïna alternativa. Un altre repte és avançar cap a la desmedicalització del pinso en la fase de deslletament mitjançant la prevenció, el control de la prevalença de patògens i l’administració de productes alternatius als antibiòtics/antimicrobians generadors de resistències.

També estan presents altres grans reptes com: allargar la vida productiva o longevitat de les truges (reduint la seva taxa de reposició que actualment pot arribar a ser superior al 50%); reduir els índex de mortalitat de garrins (que conjuntament durant el naixement i lactància poden ser propers al 20%); reduir el nombre de garrins de baix pes (millorant la homogeneïtat de pesos dels garrins durant la lactació i durant tota la fase productiva, el que suposa un gran cost pel sistema productiu); i entendre les causes del baix creixement dels garrins per poder establir noves estratègies de gestió alimentària.

Català
Preu: Gratuït
05/03/2025
09:15h - 15:00h
Places limitades
Constantí
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down