I Congrés de Viticultura sostenible

Sobre l'activitat

Interempreses i Olint organitzen els propers dies 28 de febrer i 1 de març el I Congrés de Viticultura Sostenible a Vilafranca del Penedès. Els reptes que planteja el Pacte Verd Europeu i el canvi climàtic estan guiant els esforços del sector vitivinícola, que troba en la innovació genètica i les eines digitals els principals suports per avançar cap a un maneig més sostenible de la vinya.

La viticultura està passant per un moment crucial en el procés d'adaptació a les noves exigències que planteja la Unió Europea en matèria de sostenibilitat ambiental. Per aquesta raó, la vinya en sistema ecològic és una tendència clara a algunes regions productores d'Espanya i això es tradueix en una nova filosofia de gestió i de maneig del cultiu.

Sota aquesta premissa, Interempresas Media i Agromillora, a través de la seva publicació tècnica Olint, han impulsat el I Congrés de Viticultura Sostenible que se celebrarà els propers dies 28 de febrer i 1 de març a Vilafranca del Penedès (Barcelona). La iniciativa compta amb el suport d'un grup nodrit d'entitats i empreses referents al sector vitivinícola al nostre país ia nivell internacional.

Castellà
Preu: 149€ per taller
28/02/2023 - 01/03/2023
09:00h - 14:00h
Places limitades
Vilafranca del Penedès

Horari

28 FEBRER - CONGRÉS (AUDITORI MUNICIPAL DE VILAFRANCA DEL PENEDÉS)
9:00 Inauguració Conselleria Agricultura GENERALITAT CATALUNYA Pere Regull, Alcalde Vilafranca del Penedès Patricio Villalba, Director d'Olint David Pozo, Director Àrea Agroalimentària d'Interempreses Media
BLOC I PACTE VERD EUROPEU: EL NAIXEMENT D'UNA NOVA VITICULTURA 09:30 Com afecta el Pacte Verd la viticultura europea? Pte. confirmar
10:00 Taula rodona. Propostes i inquietuds del sector vitícola davant del Pacte Verd Europeu Joan Huguet, President de la DO Penedès Ton Mata, President de Corpinnat Javier Pagés, President de DO Cava Diego Tomasi, Director de l'of Consorzio di Tutela del Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
10:45 Cafè - Networking
BLOC II NOVES EINES PER AUGMENTAR LA RENDIBILITAT DE LES EXPLOTACIONS VITÍCOLES
11:30 Entrevista-presentació Prof. Attilio Scienza, Università di Milano
11:50 El canvi climàtic i la revolució genètica: utopia o realitat?
Modera: Margalida Ripoll, Cap de Redacció de la revista Arrels Ana M. Díez-Navajas, Investigadora del Departament de Producció i Protecció Vegetal de Neiker a l'Àrea de Viticultura. Xoán Elorduy Vidal, Cap de Servei de Viticultura, Enologia i Ampelografia de l'INCAVI Felicitat de Herralde, Investigadora del Grup de Viticultura, Programa de Fruticultura. IRTA Mireia Torres, Directora Innovació i Coneixement a Miguel Torres Eugenio Sartori, Director General de Vivai Cooperativi Rauscedo
12:45 La tecnologia i la digitalització com a eina per guanyar en eficiència Moderador: David Pozo, Director Àrea Agroalimentària d'Interempreses Media Joan Esteve Julià, Director Celler Raimat Carlos Moro, President Bodegas Matarromera Dr. Emilio Gil, Catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya Ignasi Iglesias Castellarnau, Director Tècnic Agromillora Group

Organitza

Comparteix

Patrocina

Col·labora

Lloc de realització

AUDITORI MUNICIPAL Av. Catalunya, núm. 15
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down