Com prendre mostres d’aigua per analitzar la seva qualitat en granges d’engreix de vedells

Sobre l'activitat

L’aigua és un nutrient essencial i limitat, del qual s’ha de fer un ús responsable. El Grup Operatiu GOTA (Guia per a l’optimització de l’ús i el tractament de l’aigua de beguda en vedells d’engreix) fa una sèrie de recomanacions, entre les quals fa èmfasis en els tractaments de desinfecció de l’aigua de beguda per a millorar la seva qualitat, la qual repercuteix sobre el creixement dels vedells. Aquesta guia també inclou un protocol per a la presa de mostres de l’aigua a la granja.

Aquesta jornada pretén explicar als ramaders la importància de l’anàlisi de la qualitat de l’aigua de beguda que ofereixen als seus vedells i com realitzar correctament la presa de mostres de l’aigua de beguda a les seves granges.

Català
Preu: Gratuït
21/09/2022
09:00h - 11:00h
Places limitades
Montgai i Guissona

Ponents

left button
right button

Xavier Vergara

Xavier Vergara Mármol és doble graduat en Veterinària i Ciència Producció Animal (2019) per la Universitat de Lleida (UdL). Des de la finalització dels estudis fins a l’actualitat, treballa com a tècnic en el Programa de Producció de Remugants. Participa en diferents projectes tant de nutrició com benestar animal, principalment en vedells d'engreix, tot i que també en vedells lactants.

Horari

Montgai, dimecres 22 de juny i 6 de juliol de 2022
Guissona, dimecres 21 de setembre de 2022
9.00 h Arribada dels assistents i lliurament de la documentació
9.30 h Presentació del protocol de presa de mostres d’aigua a la granja per a l’anàlisi de la qualitat de l’aigua. Sr. Xavier Vergara, IRTA.
10.00 h Pràctica d’anàlisi en granja d’alguns paràmetres de l’aigua IMPORTANT: Porta una mostra d’aigua (250 mL) de la teva granja (p. e. abeurador, dipòsit de tractament de l’aigua, etc.) Sr. Xavier Vergara, IRTA.
10.30 h Pràctica de presa de mostres d’aigua a la granja Sr. Xavier Vergara, IRTA.
11.00 h Cloenda de la jornada
 

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Montgai: Granja La Riba (Agromont S.L.) Granges d’engreix de l’Agropecuaria Montgai (Ctra sobre el cementiri) 25616 Montgai   Guissona: Granja Nial (bonÀrea – Agrupa) Pista en el km13-14 de C75-L311 (abans de la rotonda d’entrada). 25210 Guissona
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down