Marta Pascual Gilabert és Química Orgànica, Màster en Química Orgànica i DEA per la UB. Actualment desenvolupa la seva tesi doctoral a la Facultat de Farmàcia de la UB. Ha estat investigadora, coordinadora de Química Mèdica, Cap de Laboratori, Directora de Descobriment de Nous Fàrmacs i Directora Científica en diverses empreses del sector químic, biotecnològic i de ciències de la vida i de la salut. Ha participat en més de 60 projectes d’RD nacionals i internacionals com a investigadora i coordinadora científica. Ha dut a terme el desenvolupament des del laboratori fins a mercat d’un aliment funcional en el camp de les malalties minoritàries. Els resultats dels treballs s’han protegit en més de 20 famílies de patents, exteses arreu del món. Ha participat en la constitució de dues startups en l’àmbit Biotech i de la salut, on ha format part del Consell d’Administració. Ha dirigit 15 treballs de postgrau en el Màster d’RD aplicada a la industria química i farmacéutica d’IUCT.
Actualment ocupa la posició de Coordinadora de Projectes d’RD de la Divisió d’Alimentació del grup CARINSA.