Eva Pla Mayor és llicenciada en Biotecnologia (2004) i en Bioquímica (2005) per la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa a l'Estació Experimental de l'Ebre (EEE) des de 2005 on desenvolupa treballs d'experimentació i recerca relacionats amb el cultiu de l'arròs, dins de l'àrea de cultius extensius. Participa en diferents tipus de projectes, entre els més recents destaquen el NEURICE (New Commercial European Rice), l'Estudi de l'eficiència agronòmica de dejeccions ramaderes en sembra en sec en el cultiu de l'arròs (DARP) i diferents activitats demostratives com ara Estratègies sostenibles de control de malalties en arròs: cap a residu zero. Per una altra banda, des de l'any 2014, està realitzant tasques d'assessorament i formació sobre l'agronomia del cultiu de l'arròs a tècnics i agricultors del Programa Origins de Kellogg's (Desenvolupament i implantació de bones pràctiques agrícoles en el cultiu de l'arròs).