Animal Production Conference

Sobre la actividad

Co-Creating the Future of Animal Production

En el futuro , los ambiciosos objetivos de sostenibilidad para la ganadería europea se han propuesto avanzar hacia: una Europa neutra en carbono para 2050, reduciendo el uso de antibióticos en un 50 % y pérdidas de nutrientes en al menos un 50 % para 2030, restaurando los ecosistemas y biodiversidad, alcanzando el 25% de las superficies dedicadas a la agricultura ecológica, posicionar la producción acuícola europea como referencia mundial en sostenibilidad y calidad.


En este contexto, la ganadería y la acuicultura deberían evolucionar significativamente con el objetivo de reducir drásticamente su impacto ambiental negativo y al mismo tiempo para abordar los problemas de salud y bienestar animal, y aspirar a proporcionar un sustento justo para los agricultores. El clima, un mejor uso de los recursos, la salud y el bienestar deben considerarse centro de las innovaciones.


Los sistemas ganaderos y acuícolas bien gestionados también pueden apoyar el logro de los Objetivos de Desarrollo Sostenible y la notoriedad contribuyen a la vitalidad de numerosas regiones de Europa. IRTA es una organización orientada al impacto que genera valor a partir de su investigación, impulsando la innovación con un enfoque transversal enfoque, que trabaja de la mano del sector ganadero y acuícola y la administración.

Al igual que otros sectores socioeconómicos, en las próximas décadas
la industria agroalimentaria tendrá que hacer frente a una complejidad y el IRTA ofrecerá innovaciones y soluciones basadas en la ciencia.


Este encuentro es un ejemplo del compromiso del IRTA con los nuevos retos y la transición hacia una ganadería y acuicultura más sostenible, hacia un ambiente más saludable y las aplicaciones de las nuevas tecnologías para cumplir con los demandas de los consumidores respondiendo a sus necesidades y protegiendo sus intereses

Inglés
Precio: 250€ o 308€ (cena de gala)
12/05/2022 - 13/05/2022
09:00h - 19:00h
Plazas limitadas
Salou, Port Aventura

Horario

Thursday, May 12
8:30 h Accreditation
9:00 h Welcome
Session 1. Sustainability of animal farming: Transition pathways of animal production.
9:15 h About the role of livestock in climate smart circular food production.  Prof. Dr. Martin Scholten
9:50 h Decision support and pathways for the sustainable transition of Catalonia’s livestock sector. Dr. Ralph Rosenbaum
10:15 h IRTA Communications: Decision support: Environmental sustainability analysis for the livestock sector Dr. Assumpció Anton //
10:30 h Coffee - Break
11:00h Pathway I Feed: Role of specific feed additives on livestock production environmental sustainability. Dr. David Torrallardona // 11:20h Pathway I Feed: New sources of protein. Dr. Cristobal Aguilera // 11:40h  Pathway I Feed: Precision feeding in dairy cows as a tool to improve efficiency and environmental impact. Dr. Marta Terré // 12:00h Pathway II Circular farm management: Agrofood biomass and circular bio economy. Dr. Belén Fernández
12:45 h Importance of Tarragona port for animal husbandry, involvement on the sustainability trough new logistic implementation. Sr. Josep Maria Cruset. President of Tarragona Port
13:30 h Lunch included (Irta Event & Irta Event +)
Thursday, May 12th, 15h -19h
15:00 h Session 2. One Health in animal farming: facing the post-antibiotic era.
15:00h Global trends in antimicrobial resistance in animals in low-and middle –income countries. Prof. Thomas Van Boeckel
15:30 h Current prudent use of antibiotic in EU, improvement on AMR. Dr. Marta Cerdà
16:00 h Microbial endocrinology: How evolved intersections of microbiology and neurobiology matter to animal health and nutrition? Prof. Mark Lyte
16:30 h Coffee - break
16:50 h Intestinal inflammation in poultry, how feed components impact on intestinal health.  Prof. Mike Kogut
17:30 h IRTA communications: 17:30 h New antimicrobial molecules in animal production alternatives to antibiotics. Dr. Anna Aris & Elena Garcia-Fruitós // 17:45 h  Immuno-genetics & microbiome: an opportunity to improve pigs´ robustness and welfare. Dr. Maria Ballester // 18:00 h A case of success: the use of functional feeds for preventing ectoparasite infections in seabream farming. In-vivo models for aquatic animal health. Dr. Enric Gisbert i Dr. Dolors Furones // 18:30 h Second general debate
21:00 h Gala dinner in Ferrari Land (Irta Event +)
Friday, may 13th, 9h -14h
Session 3. The future of animal farming and feed manufacturing: impact of new technologies (Biosystems engineering) at feed mill and at farm level, animal welfare benefits and consumer demands.   9:00 h Recent advances in wearable sensors for animal health management. Prof. Suresh Neethirajan
9:30 h IRTA communications:
9:30 h On-farm welfare assessment. Dr. Antonio Velarde & Dr. Antonio Dalmau.
10:00 h Implementing biosensors and other biotechnological tools in aquaculture. Dr. Mònica Campàs.
10:30 Coffee - Break
11:00 h Feed technology and formulations.
11:30 h Final general debate
12:00 h Animal production, strategic plan of IRTA. Dr. Maria Devant, Scientific coordination team of IRTA
12:30 h Closing conference

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Lugar de realización

Port Aventura Convention Center Salou, Tarragona, Spain

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IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Teléfono: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
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