Xavier Miarnau
Xavier Miarnau, Doctor Ingeniero Agrónomo en Producción Vegetal, que trabaja desde 2007 en la Estación experimental de Lleida en el Programa de fruticultura del IRTA. Su tarea se desarrolla principalmente como especialista en el cultivo del almendro, tanto en material vegetal como en tecnología del cultivo. Actualmente es el coordinador de frutos secos en el IRTA.
Ha participado y participa en proyectos de I + D + I tanto a nivel español (INIA y MICIN), europeo (FP7) y también internacional.
Es autor de numerosos artículos científicos y de divulgación, participando activamente en la transferencia tecnológica al sector, mediante la realización de numerosas jornadas y conferencias, así como la coordinación y ejecución de contratos en el ámbito privado y público.
Laura Torguet
Laura Torguet Pomar és Enginyera Agrònoma per l'ETSEA, Universitat de Lleida (1997). Ha treballat cinc anys com a Tècnic de Defensa Vegetal (ADV) a la Cooperativa d'Albatàrrec (1999-2004), essent responsable de la protecció fitosanitària dels diferents cultius de la cooperativa així com de la qualitat de la fruita. També ha treballat com a tècnic comercial en l'empresa Agromòdol (2004-2009), dedicada al comerç de productes fitosanitaris. En Agromòdol va treballar com a responsable de camp d’una part dels seus clients i portant la part comercial de les cooperatives de la zona. Des de l'any 2009, treballa com a Tècnic de suport en Transferència Tecnologia i Assessorament en Fructicultura en l’IRTA. Ha estat treballat com a responsable de Transferència del Programa de Fructicultura, i al mateix temps era responsable fitosanitària de les finques de fruiters de l’Estació Experimental. En els últims vuit anys ha treballat en tecnologia de cultiu de l'ametller com a especialista en plagues i malalties del cultiu. Ha participat en diferents projectes de R + D + t tant a nivell espanyol com europeu, i també a nivell internacional. Ha participat en diferents congressos internacionals de Fruits Secs. També, ha realitzat i realitza contractes amb el sector de la fruita seca espanyola i projectes amb l'administració nacional i autonòmica. Participa en l’assessorament del cultiu en la majoria de grans projectes que s'estan realitzant en els últims anys en el sector de l'ametller, tant a Espanya com a Portugal. Imparteix nombroses conferències destinades a tècnics i agricultors de el sector de la fruita seca.
Ha participat en projectes nacionals i internacionals. És autora i coautora d'articles tècnics, científics i de divulgació. Ha executat més de 90 contractes amb el sector dels fitosanitaris per al cultiu de l'ametller i ha impartit nombroses Jornades tècniques a Espanya i a l'estranger.
Joaquim Bellvert
Joaquim Bellvert Rios, és investigador del programa Ús Eficient de l’Aigua en Agricultura de l’IRTA des de l’any 2008. Doctor Enginyer Agrònom per la Universitat de Còrdova (2014), ha realitzat dues estades post-doctorals als departaments de Land, Air, Water Resources i Viticulture and Enology de la Universitat de California (UC Davis) durant els anys 2014-2016. La seva activitat de recerca consisteix en estudiar l’eficiència del maneig del reg en diferents cultius i els seus efectes sobre la producció i qualitat dels fruits. Per a poder portar-ho a terme, s’ha especialitzat en l’ús de les noves tecnologies, com la teledetecció, a través de la qual és posible estimar les necessitats hídriques dels cultius espai-temporalment. Així, el Dr. Bellvert ha liderat diferents projectes relacionats amb el reg de precisió i l’ús de la teledetecció com a eina de programació de reg i estimació de la demanda d’aigua a nivell de parcel·la i regional. Científicament, el Dr. Bellvert té 17 articles científics publicats en revistes SCI, a més de la participació com a ponent en nombroses conferències nacionals i internacionals. Ha participat activament en la organització de diverses jornades de transferencia amb l’objectiu de divulgar els coneixements de reg de precisió i teledetecció al sector agroalimentari.