Leave us your Email address so we can let you know when the registration process starts.
Schedule
FÒRUM TÈCNIC 17 MAIG, Palau de congressos La Llotja, Lleida
08.30 h Inscripció i entrega de la documentació.
09.00 h Benvinguda
Sr. Josep Usall, director general de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).
09.05 h Inauguració de la jornada
Sra. Elisenda Guillaumes, directora general d’Agricultura i Ramaderia del DACC.
Sra. Esperanza Orellana Moraleda, directora general de Producciones y Mercados Agrarios del
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación.
09.20 h Presentació de la Jornada GENVCE
9.30 h Ponència inaugural: Impacte dels programes de selecció i millora del blata nivell mundial
Dr. Hans-Joachim Braun. Investigador emèrit principal del CIMMYT -Centre Internacional de Millora
del blat de moro i el blat- i exdirector del Global Wheat Program
10.15 h Pausa cafè per gentilesa de BAYER
10.45 h Nous reptes en la millora genètica dels cultius extensius d’hivernModerador: Sr. Joan Serra Gironella. IRTA Cultius Extensius Sostenibles.
El cultiu de la colza
Vídeo. La pulguilla de la colza (Psylliodes chrysocephalus).
Adaptació de les varietats de cereals d’hivern al canvi climàtic
Vídeo. Adaptació de las varietats a la sequera.
Adaptació del material vegetal al canvi climàtic. Resistència a la sequera.
Sra. Marta da Silva Lopes, IRTA Cultius Extensius Sostenibles.
Novetats normatives en material vegetal produït amb noves tècniques genòmiques i de
reproducció. Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación.
Què és la interacció genotip per ambient i quina importància té en l’elecció varietal? Sr. Ignacio Romagosa Clariana. Universitat de Lleida (UdL).
L’eficiència de les varietats de blat en l’ús del nitrogen. Sra. Clémence Aliaga. Arvalis-Institut du végétal.
La capacitat de competència de les varietats amb la flora arvense i adaptació al desherbatge
mecànic. Sr. Joan Serra Gironella i Sra. Roser Sayeras Oliveras. IRTA Cultius Extensius Sostenibles.
La resistència varietal al rovell del blat. Sr. Ignacio Solís Martel. Agrovegetal.
Aptitud de les varietats pel cultiu en producció ecològica. Sra. Clémence Aliaga. Arvalis-Institut du végétal.
La millora vegetal el seu impacte econòmic, social i mediambiental en el blat i el blat de
moro. Sr. Miguel Hernández, Institut Cerdà.
13.45 h Preguntes
14.00 h Dinar
16.00 h La sostenibilitat de les produccions dels cultius extensius d’hivernModerador: Sr. Jordi Doltra Bregón. IRTA Cultius Extensius Sostenibles.
La Producció Agrària Sostenible (PAS). Nou mètode per avaluar la sostenibilitat de les
explotacions. Sra. Elisenda Guillaumes Cullell. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
(DACC).
La reducció del laboreig i sembra directa com estratègies de sostenibilitat. Sr. Carlos Cantero Martínez. Universitat de Lleida (UdL).
La qualitat del sòl determinant per a la sostenibilitat a llarg termini de les produccions. Sr. Francesc Domingo Olivé. IRTA Cultius Extensius Sostenibles.
Diversificació sostenible dels sistemes de cultiu mitjançant la introducció de lleguminoses. Sr. Daniel Plaza Bonilla. Universitat de Lleida - Agrotecnio CERCA Center.
Life Innocereal EU: el camí cap a una cadena de valor cerealista neutra en carboni. Sr. Francisco Márquez. Responsable tècnic de la Finca Experimental de Rabanales de la
Universidad de Córdoba.
17.45 h Preguntes
18.00 h Finalització del fòrum tècnic
JORNADA DE CAMP 18 MAIG, Finca Sucs
09.00 h Inscripció i entrega de la documentació.
09.30 h Visita a les diferents estacions temàtiques. Xerrades tècniques a cada estació i consultes al personal tècnic responsable.
Estació 1
Races de rovell en blat. Caracterització de la resistència als diferents tipus de rovell en les varietats
de blat més cultivades a Espanya.
Estació 2
Desherbatge mecànic de precisió en cereal d’hivern.
Estació 3
Fitotoxicitat per herbicides en ordi, blat fariner, blat dur, triticale, sègol i civada.
Estació 4
Intercropping de lleguminoses – cereal.
Estació 5
Programa de millora en blat dur i fariner. Marcadors, mapeig, identificació de gens.
Estació 6
Registre i control de la certificació de llavor.
Estació 7
Resposta a l’adobat nitrogenat de cobertera en blat i ordi.
Estació 8
Teledetecció aplicada a cultius extensius.
Estació 9
Experimentació en varietats de favons.
Estació 10
Comportament de les noves varietats de pèsol assajades a la xarxa Genvce.
Estació 11
Comportament de les noves varietats d’ordi assajades a la xarxa Genvce.
Estació 12
Comportament de les noves varietats de blat tou assajades a la xarxa Genvce.
Estació 13
Comportament de les noves varietats de blat dur, civada, triticale i sègol assajades a la xarxa
Genvce.
Estació 14
Competència del cereal amb les adventícies, tipus de varietats i marc de sembra.
Estació 15
Experimentació amb bioestimulants en cereal.
Estació 16
Experimentació amb fungicides sobre ordi i blat.
Estació 17
Espècies millorants a la nova PAC.
14.00 h Dinar
15.30 h Demostracions a camp i visita experimentació en colza
18.00 h Finalització de la jornada de camp.
Durant la jornada, a cada estació es realitzaran diverses xerrades tècniques o visites de
grup guiades. També es podrà visitar els diferents estands de les empreses participants
presents a la jornada.
Organized by:
Share
Collaborate
Venue
May 17: Palau de Congressos La Llotja Av. Tortosa, 6 25005 Lleida
May 18: IRTA Farm, Sucs.