XXVIII Jornada de camp de l'arròs 2024

Sobre l'activitat

La jornada de camp de l’arròs és un punt de trobada del sector arrossaire que té lloc a l’Estació Experimental de l’Ebre de l’IRTA a Amposta. A través d’aquesta jornada es donaran a conèixer de primera mà els assajos que s’hi duen a terme per tal de millorar la sostenibilitat de les explotacions. Es podran visitar assajos vinculats amb la millora de l’eficiència dels recursos, la lluita contra el canvi global o aspectes fitosanitaris del cultiu de l’arròs, així com es podran visitar els estands on les empreses de maquinària us mostraran les darreres novetats tecnològiques.

Es mostraran els assajos del Projecte RiceFertiSat “Projecte finançat a través de l'Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020”; Projecte BestRice, Ricres i Ricescape: “Projectes finançats per la Agencia Estatal de Investigación, Ministerio de Ciencia e Innovación” i Fons climàtic: AgriregenCat, AgriCarboniCat i Mitigació arrossars. “Projectes finançats per els Fons Climàtics de Catalunya)

15.09.2020 Foto Pere Virgili
Català i castellà
Preu: Gratuït
29/08/2024
08:00h - 15:00h
Places limitades
Amposta

Ponents

left button
right button

Mª del Mar Català

Mª del Mar Català Forner, investigadora de l’IRTA i responsable de les activitats en arròs desenvolupades a l’Estació Experimental de l’Ebre. És membre de la taula sectorial de l’arròs, ha estat nomenada experta en el cultiu de l’arròs per la comissió d’avaluació de la OEVV (Oficina Española de Variedades Vegetales) del MAGRAMA i forma part del consell assessor de Ediciones LAV. Ha desenvolupat tasques en sanitat vegetal, millora i maneig del cultiu, amb una clara vessant agronòmica. Ha participat en desenes de projectes de recerca en arròs en col·laboració amb altres centres de recerca tant nacionals com internacionals, de índole públic i privat. Responsable de les accions de transferència tant a nivell tècnic i sectorial mitjançant jornades tècniques i de camp, i ha participat en congressos nacionals i internacionals de l’arròs com a ponent convidada. Autora de nombroses publicacions tècniques en revistes especialitzades i revisora de projectes de convocatòries públiques.

Horari

8.15 h Recepció i registre dels assistents
8.45 h Benvinguda i presentació de la jornada Jesús Gómez. Director dels Serveis Territorials del DACC a les Terres de l’Ebre, Mar Català. Investigadora responsable Arròs de l’IRTA.
9.00 h BLOC 1: PER UNA FERTILITZACIÓ MÉS SOSTENIBLE
Gemma Murillo. Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes del DACC. Núria Tomàs, Karen Martí i Mar Català. IRTA • La demanda nitrogenada del cultiu de l’arròs • Opalo, la fertilització sostenible • Cap a varietats d’arròs més eficients en nitrogen • La fertilització a demanda fent ús de la teledetecció
BLOC 2: CANVI GLOBAL: SEGREST DE CARBON I SALINITAT
Concha Domingo. Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) Maite Martinez-Eixarch i Gema Cambrero. IRTA • Línies d’arròs tolerants a la salinitat • El cultiu de l’arròs per a lluitar contra el canvi climàtic • La biodiversitat dels arrossars
BLOC 3: SANITAT VEGETAL
Eva Pla. IRTA • Les micorrizes per incrementar la tolerància a pyriculariosi
BLOC 4: VITRINES TECNOLOGIQUES D’EMPRESES COL.LABORADORES
• Noves varietats d’arròs Provisia® (BASF, Copsemar, Hisparroz) • Sanitat i nutrició vegetal (UPL, Syngenta, Atlantica Agrícola)
BLOC 5. ESTANDS: EQUIPAMENT I MAQUINÀRIA AGRÍCOLA Aro-Mecano, Maquinària Vicens
13.00 h Cloenda de la jornada Hble. Sr. Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.
13.15 h Degustació d’arrossos, per gentilesa de la Càmara Arrossera del Montsià

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Amposta Ctra. Balada, km 1 43870 Amposta  Ubicació
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down