Mª del Mar Català
Mª del Mar Català Forner, investigadora de l’IRTA i responsable de les activitats en arròs desenvolupades a l’Estació Experimental de l’Ebre. És membre de la taula sectorial de l’arròs, ha estat nomenada experta en el cultiu de l’arròs per la comissió d’avaluació de la OEVV (Oficina Española de Variedades Vegetales) del MAGRAMA i forma part del consell assessor de Ediciones LAV. Ha desenvolupat tasques en sanitat vegetal, millora i maneig del cultiu, amb una clara vessant agronòmica. Ha participat en desenes de projectes de recerca en arròs en col·laboració amb altres centres de recerca tant nacionals com internacionals, de índole públic i privat. Responsable de les accions de transferència tant a nivell tècnic i sectorial mitjançant jornades tècniques i de camp, i ha participat en congressos nacionals i internacionals de l’arròs com a ponent convidada. Autora de nombroses publicacions tècniques en revistes especialitzades i revisora de projectes de convocatòries públiques.
Núria Tomàs
Núria Tomàs és Enginyera agrònoma (orientació en Producció Vegetal) per la Universitat de Lleida (2008). Des de l’any 2006 treballa a l’IRTA, a l’Estació Experimental de l’Ebre on participa en diferents projectes de l’Àrea de Cultius Extensius Sostenibles com són les activitats de demostració, grups operatius o projectes, així com en diferents contractes amb empreses del sector. La seva àrea de treball és l’agronomia del cultiu de l’arròs, realitzant tasques experimentals i de transferència de coneixement, formació i assessorament al sector arrosser.
Maite Martínez-Eixarch
És llicenciada en Biologia por la Universitat de Barcelona i doctora en Agronomia per la Universitat Politècnica de València. Investigadora a l’IRTA, al programa Aigües Marines i Continentals. Especialista en agroecologia, sobretot en el cultiu de l’arròs i en l’estudi de les seves interaccions amb el canvi climàtic, especialment en el cicle del carboni i les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Ha participat en diferents projectes de convocatòries públiques europees, espanyoles i catalanes, així com en projectes de col·laboració amb empresa privada, on ha exercit d’investigadora principal.
Eva Pla
Eva Pla Mayor és llicenciada en Biotecnologia (2004) i en Bioquímica (2005) per la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa a l'Estació Experimental de l'Ebre (EEE) des de 2005 on desenvolupa treballs d'experimentació i recerca relacionats amb el cultiu de l'arròs, dins de l'àrea de cultius extensius. Participa en diferents tipus de projectes, entre els més recents destaquen el NEURICE (New Commercial European Rice), l'Estudi de l'eficiència agronòmica de dejeccions ramaderes en sembra en sec en el cultiu de l'arròs (DARP) i diferents activitats demostratives com ara Estratègies sostenibles de control de malalties en arròs: cap a residu zero. Per una altra banda, des de l'any 2014, està realitzant tasques d'assessorament i formació sobre l'agronomia del cultiu de l'arròs a tècnics i agricultors del Programa Origins de Kellogg's (Desenvolupament i implantació de bones pràctiques agrícoles en el cultiu de l'arròs).
Josep Usall
Dr. Josep Usall i Rodié, ocupa el càrrec del director general de l’IRTA des del juliol de 2018.
Va obtenir el títol d’Enginyer Agrònom per la UPC el 1991 i es va incorporar a l’IRTA com a investigador el 1992. El 1995 es va doctorar a la UdL. Ha estat director del Servei Tècnic de Postcollita de l’IRTA des de 2002 i cap del programa de Postcollita des de 2012. El camp principal de la seva recerca ha estat el desenvolupament d’estratègies de control de les principals malalties de postcollita de fruita i dels patògens de transmissió alimentària en fruites i hortalisses per consum en fresc i mínimament processades.
Ha participat en 37 projectes de recerca, dels quals 14 com a investigador principal i 5 pertanyents al Programa Marc Europeu, que han resultat en la publicació de més de 160 articles en revistes d’impacte indexades al SCI, 18 capítols de llibre i la col·laboració en l’edició de 9 llibres. Ha presentat més de 150 comunicacions a congressos, entre elles 12 ponències convidades. Ha dut a terme estades de recerca en diversos centres dels EUA, Portugal i Nova Zelanda. La seva interacció amb el sector privat l’ha portat a participar en més de 20 grans contractes amb empreses i és autor de 60 articles de divulgació i de tres patents. Ha estat director d’11 tesis doctorals i és professor en màsters de la UdL. També ha estat membre del comitè editorial de la revista Postharvest Biology and Technology.
Membre de la Taula Permanent i del Plenari del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC). Representant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya als Patronats de la Institució de Centres de Recerca de Catalunya (iCERCA) i de BIOCAT. Vicepresident del Patronat de la fundació privada Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA), del Patronat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB) i del Consell de Direcció del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG).
Gemma Murillo Busquets
Gemma Murillo Busquets és enginyera agrònoma (2008) per la Universitat de Lleida. És tècnica del Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca i en l’actualitat forma part de l’equip de l’Oficina de Fertilització i Tractament de dejeccions ramaderes del Servei de Sòl i Gestió Mediambiental de la Producció Agrària. En la seva àrea de treball està especialitzada en la fertilització orgànica i mineral dels cultius extensius, especialment del cultiu de l’arròs, i del cultius arboris. Actualment treballa en diferents projectes d’àmbit local i europeu en els quals s’estudia la maximització en l’eficiència de fertilització dels cultius i la millora en la gestió i tractament de dejeccions ramaderes.