XXIII Jornada tècnica postcollita

Sobre l'activitat

En un context en què l’eficiència, la qualitat i la sostenibilitat són exigències ineludibles per al sector agroalimentari, la capacitat d’anticipar-se ha esdevingut un factor determinant. Avui dia ja no n’hi ha prou amb reaccionar davant els problemes quan aquests es manifesten; el veritable desafiament és avançar-s’hi. En l’àmbit de la postcollita, conèixer com es comportarà la fruita en un escenari de canvi climàtic, preveure possibles patologies, modelitzar el comportament de les cambres o utilitzar tecnologies no destructives per a la detecció de problemàtiques, són eines molt interessants i algunes de les temàtiques que s’abordaran en aquesta jornada.
Anticipar el comportament de la fruita durant la conservació i preveure l’evolució de la qualitat són claus per ajudar-nos a prendre decisions més encertades i eficients. Gràcies als avenços en modelització, sensorització, intel·ligència artificial i anàlisi de dades, la capacitat de predicció pot millorar susceptiblement en els propers anys i transformarà la manera en què entenem i gestionem la postcollita.

Castellà
Preu: 40€ (clients STP) / 50€ (altres assistents)
08/05/2025
09:00h - 17:00h
Places limitades
A determinar

Horari

8.30 h Validació d’inscripcions
9.00 h Presentació de la jornada Neus Teixidó. Directora del Programa Postcollita de l’IRTA
9.25 h Models predictius en la producció i postcollita de fruita. La perspectiva de l’IRTA Joan Bonany. Programa Fructicultura de l’IRTA Elena Costa. Programa Postcollita de l’IRTA
9.50 h Simulació d’escenaris de canvi climàtic per conèixer l’efecte en els nostres fruiters Jaume Lordan. Programa Fructicultura de l’IRTA Gemma Echeverria. Programa Postcollita de l’IRTA
10.15 h Anàlisi predictiu i traçabilitat en postcollita: com l’ecosistema digital d’Agrofresh transforma la cadena de subministrament Carlos Javier Guerra. Technical account manager, Agrofresh
Les alternatives postcollita sense residus per a la fruita de pinyol i de llavor Miguel Martorell. Tècnic comercial postcollita, Sanifruit
10.35 h Els compostos volàtils orgànics emesos durant la interacció nectarina - Monilinia spp.: es podria predir la podridura? Rosario Torres. Programa Postcollita de l’IRTA
11.00 h Pausa
11.30 h Cambra sensoritzada. Suport a la predicció i a la millora de la conservació Meritxell Planes. Programa Postcollita de l’IRTA
12.00 h WaterManage4You, una nova eina per gestionar la qualitat microbiològica de l’aigua Maribel Abadias. Programa Postcollita de l’IRTA
12.20 h Rypen, tecnologia intel·ligent; una millor condició, major satisfacció Jorge García. Global sales director, Rypen
Optiflux: Quality from pick to pack Joost Dirckx. Business Developer, Optiflux
12.40 h Actualitat i perspectives de la inspecció no destructiva de fruites en postcollita Sergio Cubero. Investigador del Centro de Agroingeniería de l'IVIA
13.30 h Cloenda i fi de la jornada del matí
14.00 h Dinar networking (IRTA-Fruitcentre)
15.00 h Sessió demostració d’equips: Revolucionant la qualitat: detecció no invasiva de defectes i graus brix en calibrat Joan Charles. Director tècnic, Maf Roda
Quality insights: mesura del calibre i el color una simple foto Joost Dirckx. Business developer, Optiflux
Demostració del dispositiu Rubens per determinar el moment de la collita i control de qualitat en postcollita Carlos Javier Guerra. Technical account manager, Agrofresh
Sistema Citrocide per la desinfecció automatitzada d'aigües de processat postcollita amb àcid peracètic. Solucions comercials i casos d'èxit Daniel Tormo. R+D manager, Productos Citrosol
16.00 h Final de la jornada

Organitza

Comparteix

Patrocina

Col·labora

Lloc de realització

Auditori Joan Oró Edifici CeDiCo Parc Agrobiotech Lleida Parc de Gardeny 25003 Lleida
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down