En un context en què l’eficiència, la qualitat i la sostenibilitat són exigències ineludibles per al sector agroalimentari, la capacitat d’anticipar-se ha esdevingut un factor determinant. Avui dia ja no n’hi ha prou amb reaccionar davant els problemes quan aquests es manifesten; el veritable desafiament és avançar-s’hi. En l’àmbit de la postcollita, conèixer com es comportarà la fruita en un escenari de canvi climàtic, preveure possibles patologies, modelitzar el comportament de les cambres o utilitzar tecnologies no destructives per a la detecció de problemàtiques, són eines molt interessants i algunes de les temàtiques que s’abordaran en aquesta jornada.
Anticipar el comportament de la fruita durant la conservació i preveure l’evolució de la qualitat són claus per ajudar-nos a prendre decisions més encertades i eficients. Gràcies als avenços en modelització, sensorització, intel·ligència artificial i anàlisi de dades, la capacitat de predicció pot millorar susceptiblement en els propers anys i transformarà la manera en què entenem i gestionem la postcollita.
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.