Neus Teixidó
Dra. Neus Teixidó i Espasa: Enginyera Agrònoma per la Universitat de Lleida (1997), amb Menció de Doctorat Europeu i Premi Extraordinari de Doctorat de la UdL 1997/1998. Des de l’any 1998 treballa com a investigadora del Programa de Poscollita de l’IRTA, ubicat al Fruitcentre de Lleida. Els seus àmbits principals de recerca s’emmarquen en la Patologia de la Postcollita i es focalitzen en el desenvolupament d’estratègies per al control de malalties de postcollita de la fruita, en especial el control biològic. S’ha especialitzat en la producció i formulació d’agents de biocontrol. Així mateix, treballa en l’estudi de les interaccions fruita-patogen. Actualment, és la Cap del Programa de Postcollita i la coordinadora del Fruit.Net, el Programa de Sanitat Vegetal per tal d’optimitzar l’ús de pesticides i reduir els residus a la fruita de Catalunya. Ha participat en en més de 50 projectes d’investigació europeus, estatals i autonòmics, com a coordinadora o investigadora, i en més de 50 contractes. Té 4 patents i és autora o co-autora de més de 160 publicacions, de les quals més de 110 són en revistes d’impacte internacional i indexats a l’SCI (Índex H 31). Ha participat en la redacció de 10 capítols de llibre i ha presentat més de 150 comunicacions a congressos tant nacionals com internacionals, amb 18 ponències invitades. Ha dirigit 7 tesis doctorals i participa com a docent en el Màster en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària de la Universitat de Lleida i en el 'Curso Internacional de Tecnología y Manejo postcosecha de fruta' de qual és directora.
Pilar Plaza
La Dra. Pilar Plaza Portolés és Enginyer Tècnic Agrícola (1994) i Doctora en Ciència i Tecnologia dels Aliments (2003) per la Universitat de Lleida.
Des de l’any 2003 treballa a l’IRTA, al Servei Tècnic Postcollita, assessorant empreses del sector, especialment centrals hortofructícoles de fruita de llavor, fruita de pinyol i de cítrics, en tots els aspectes relacionats amb l’etapa postcollita, des de paràmetres de conservació de la fruita en AC, ULO o DCA, tractaments postcollita per al control de podridures i fisiopaties, el manteniment de la qualitat, paràmetres de qualitat de la fruita en funció de la seva conservació i de la posterior comercialització, verificació dels programes de neteja i desinfecció, etc.
Ha escrit més de 20 articles en revistes científiques internacionals i revistes nacionals de divulgació i ha participat en nombroses jornades de transferència i cursos de divulgació al sector. Així mateix, ha participat en diversos projectes científics internacionals i contractes amb empreses.
Elena Costa
La Dra. Elena Costa es (1994), llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments (1997) i Doctora en Ciència i Tecnologia dels Aliments (2001) per la Universitat de Lleida. Des de l’any 2002 treballa a l’IRTA, en el servei tècnic de Postcollita, assessorant a empreses del sector, especialment centrals hortofructícoles de fruita de llavor i fruita de pinyol, en tots els aspectes relacionats en les etapes de postcollita des de la conservació, tractament postcollita i ús d’atmòsferes dinàmiques e inhibidors de l’acció de l’etilè .
Carla Casals
La Dra. Carla Casals Rosell, enginyera agrònoma (2005) i Doctora en Sistema Agrícoles, Forestals i Alimentaris per la 'Universitat de Lleida' (2010). El seu àmbit principal de treball es basa en l'estudi epidemiològic de malalties que afecten en postcollita de fruita de pinyol, així com el desenvolupament d'estratègies per al seu control, mitjançant l'ús d'antagonistes, substàncies químiques, mètodes físics o la seva combinació. Ha publicat 26 articles SCI a revistes d'impacte internacional i 21 articles de divulgació. Ha presentat 46 comunicacions a congressos, tant nacionals com internacionals.
Ingrid Aguiló-Aguayo
Ingrid Aguiló-Aguayo. Investigadora Ramón y Cajal de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Postcollita del IRTA, amb seu al Fruitcentre de Lleida. La seva línia de recerca principal es basa en La innovació en els processos de transformació per al desenvolupament de productes vegetals d’elevada qualitat. Centra la seva activitat en la millora de processos tecnològics, estratègies de valorització d’excedents de la producció primària i aprofitament de subproductes, desenvolupament de productes vegetals innovadors d’alt valor afegit i la exploració de fonts de proteïna alternativa. Ha participat i/o dirigit diversos projectes competitius d’àmbit europeu i nacional, així com diferents contractes privats amb empreses del sector. Té un elevat nombre de publicacions en revistes científiques i de divulgació i ha participat en diferents activitats de transferència en l’àmbit de les fruites i hortalisses processades.
Jordi Cabrefiga
Jordi Cabrefiga
Olamendi és llicenciat en biologia per la Universitat de Girona y doctor en
Biotecnologia per la Universitat de Girona. Ha treballat com a investigador
durant quasi 20 anys a la Universitat de Girona. Des de l’any 2018 treballa a
l’IRTA, desenvolupant tasques d’investigació, formació, transferència i
contractes amb empreses en l’àrea de protecció vegetal sostenible. Ha estat
responsable de nombrosos contractes amb empreses i ha participat en projectes
nacionals i internacionals en l’àmbit de la sanitat vegetal. Té més de 20
articles científics, 2 patents i diversos capítols de llibres.