Neus Teixidó
Dra. Neus Teixidó i Espasa: Enginyera Agrònoma per la Universitat de Lleida (1997), amb Menció de Doctorat Europeu i Premi Extraordinari de Doctorat de la UdL 1997/1998. Des de l’any 1998 treballa com a investigadora del Programa de Poscollita de l’IRTA, ubicat al Fruitcentre de Lleida. Els seus àmbits principals de recerca s’emmarquen en la Patologia de la Postcollita i es focalitzen en el desenvolupament d’estratègies per al control de malalties de postcollita de la fruita, en especial el control biològic. S’ha especialitzat en la producció i formulació d’agents de biocontrol. Així mateix, treballa en l’estudi de les interaccions fruita-patogen. Actualment, és la Cap del Programa de Postcollita i la coordinadora del Fruit.Net, el Programa de Sanitat Vegetal per tal d’optimitzar l’ús de pesticides i reduir els residus a la fruita de Catalunya. Ha participat en en més de 50 projectes d’investigació europeus, estatals i autonòmics, com a coordinadora o investigadora, i en més de 50 contractes. Té 4 patents i és autora o co-autora de més de 160 publicacions, de les quals més de 110 són en revistes d’impacte internacional i indexats a l’SCI (Índex H 31). Ha participat en la redacció de 10 capítols de llibre i ha presentat més de 150 comunicacions a congressos tant nacionals com internacionals, amb 18 ponències invitades. Ha dirigit 7 tesis doctorals i participa com a docent en el Màster en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària de la Universitat de Lleida i en el 'Curso Internacional de Tecnología y Manejo postcosecha de fruta' de qual és directora.
Carla Casals
La Dra. Carla Casals Rosell, enginyera agrònoma (2005) i Doctora en Sistema Agrícoles, Forestals i Alimentaris per la 'Universitat de Lleida' (2010). El seu àmbit principal de treball es basa en l'estudi epidemiològic de malalties que afecten en postcollita de fruita de pinyol, així com el desenvolupament d'estratègies per al seu control, mitjançant l'ús d'antagonistes, substàncies químiques, mètodes físics o la seva combinació. Ha publicat 26 articles SCI a revistes d'impacte internacional i 21 articles de divulgació. Ha presentat 46 comunicacions a congressos, tant nacionals com internacionals.
Jordi Cabrefiga
Jordi Cabrefiga
Olamendi és llicenciat en biologia per la Universitat de Girona y doctor en
Biotecnologia per la Universitat de Girona. Ha treballat com a investigador
durant quasi 20 anys a la Universitat de Girona. Des de l’any 2018 treballa a
l’IRTA, desenvolupant tasques d’investigació, formació, transferència i
contractes amb empreses en l’àrea de protecció vegetal sostenible. Ha estat
responsable de nombrosos contractes amb empreses i ha participat en projectes
nacionals i internacionals en l’àmbit de la sanitat vegetal. Té més de 20
articles científics, 2 patents i diversos capítols de llibres.
Lucía Adriana Escudero-Colomar
Lucía Adriana Escudero-Colomar es Doctora Enginyera agrònoma per la Universitat Politècnica de València. Investigadora de l’IRTA des de 2003. Les seves principals línies de recerca se centren en el coneixement de la biologia i el comportament de certes plagues clau i en el desenvolupament de mètodes i/o estratègies per controlar-les, dirigides a l'obtenció de fruita sense residus de plaguicides.
En l’àmbit de la transferència de tecnologia, és coautora d’un llibre sobre les espècies de Phytoseiidae associades a conreus, d’una Guia tècnica Fruit.Net per a la producció de poma i d’una altra Guia tècnica sobre Halyomorpha halys. També és autora o coautora d’articles en la premsa especialitzada sobre diverses plagues i mètodes de control.
Rosario Torres
Rosario Torres és Llicenciada en C. Biològiques per la Universitat de València, i Dra en C. Biològiques per la Universitat Politècnica de València. És investigadora del Programa de Postcollita de l’IRTA, ubicat al Fruitcentre de Lleida, i pertany al grup de Patologia de la Postcollita. Els seus àmbits principals d’investigació son el Desenvolupament d’estratègies per al control de malalties de pre i postcollita de fruita, l’estudi de les interaccions fruita-patogen, així com el Desenvolupament de tècniques moleculars per a identificar i quantificar patògens fúngics i agents de biocontrol. Ha participat en diferents projectes d’investigació estatals (CICYT, INIA, PETRI, CYTED...) i autonòmics (XaRTA), així com del Programa Marc de la UE. Es autora o co-autora de 96 articles en revistes d’impacte internacional i indexades al SCI, té un índex h= 25, ha participat en la preparació de 15 capítols de llibre, i ha publicat 35 articles de divulgació. Ha presentat 5 ponències i més de 140 comunicacions en congressos tan nacionals como internacionals en l’àmbit de la Patologia de la Postcollita de fruita. Participa com a docent al Màster en Gestió e Innovació en la Indústria Alimentària de la Universitat de Lleida i en el Curs Internacional de Tecnologia i Maneig postcollita de fruita des del seu inici.
Pere Vilardell
Pere Vilardell, Enginyer Tècnic Agrícola, que treballa des de 1985 a l’estació experimental de Mas Badia. La seva tasca és el desenvolupament d’assaig en l’àmbit de fructicultura, poma i pera, i de protecció de cultius, especialment malalties.
Ha participat en la confecció i validació d’alguns models de predicció de malalties fúngiques que afecten a fruites de llavor i vinya.
Col·labora en l’estació d’avisos fitosanitaris de la demarcació de Girona en l’apartat de fruiters, especialment en la xarxa de motejat i d’altres malalties