VI Jornada estudis Fruitnet 2023

Sobre l'activitat

Després de l’edició de la jornada especial del 2021, aquest any reprenem la Jornada d’Estudis Fruit.Net amb contingut estrictament tècnic, per abordar aspectes claus en la producció de poma, pera, préssec i cítrics.
Els 10 anys de vida del Fruit.Net ens va donar peu a fer una reflexió profunda de quins han de ser els objectius a plantejar en els anys vinents. Els objectius inicials del Programa, ja s’havien assolit i calia definir les futures línies d’actuació. Com a resultat d’aquesta reflexió es va apuntar a la necessitat de continuar treballant en estratègies sostenibles, i a més a més, integrar els punts de postcollita, aspectes agronòmics, quantificació de l’impacte dels pesticides i abordar les problemàtiques emergents.
Amb el context actual, tant legislatiu com climàtic, s’obren moltes incerteses, segurament més que a l’inici del Programa, ara ja fa 12 anys. Per tant, des del Fruit.Net, ja hem començat a treballar i estudiar aquestes noves línies, posant el punt de mira on encara no estem generant coneixement.
En el context de la Sanitat Vegetal del nostre país és important posar en relleu la filosofia de treball del Programa Fruit.Net, és a dir, el treball en xarxa dels diferents actors que hi intervenim. Així, centres de recerca (Universitats i IRTA), tècnics ADVs, Servei de Sanitat Vegetal, sector fructícola, empreses d’insums,… treballem plegats per teixir sinèrgies i assolir els objectius del Programa, en definitiva, per superar els reptes de la Sanitat Vegetal del futur.
Us animem a assistir a la jornada, desitjant que us sigui el màxim profitosa possible.

Català
Preu: Gratuït
18/04/2023 - 18/04/2023
09:15h - 13:30h
Places limitades
Lleida

Ponents

left button
right button

Neus Teixidó

Dra. Neus Teixidó i Espasa: Enginyera Agrònoma per la Universitat de Lleida (1997), amb Menció de Doctorat Europeu i Premi Extraordinari de Doctorat de la UdL 1997/1998. Des de l’any 1998 treballa com a investigadora del Programa de Poscollita de l’IRTA, ubicat al Fruitcentre de Lleida. Els seus àmbits principals de recerca s’emmarquen en la Patologia de la Postcollita i es focalitzen en el desenvolupament d’estratègies per al control de malalties de postcollita de la fruita, en especial el control biològic. S’ha especialitzat en la producció i formulació d’agents de biocontrol. Així mateix, treballa en l’estudi de les interaccions fruita-patogen. Actualment, és la Cap del Programa de Postcollita i la coordinadora del Fruit.Net, el Programa de Sanitat Vegetal per tal d’optimitzar l’ús de pesticides i reduir els residus a la fruita de Catalunya. Ha participat en en més de 50 projectes d’investigació europeus, estatals i autonòmics, com a coordinadora o investigadora, i en més de 50 contractes. Té 4 patents i és autora o co-autora de més de 160 publicacions, de les quals més de 110 són en revistes d’impacte internacional i indexats a l’SCI (Índex H 31). Ha participat en la redacció de 10 capítols de llibre i ha presentat més de 150 comunicacions a congressos tant nacionals com internacionals, amb 18 ponències invitades. Ha dirigit 7 tesis doctorals i participa com a docent en el Màster en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària de la Universitat de Lleida i en el 'Curso Internacional de Tecnología y Manejo postcosecha de fruta' de qual és directora.

Horari

9.15 h Validació inscripcions i entrega documentació
9.45 h Benvinguda i presentació de la jornada Sra. Elisenda Guillaumes, Directora General d’Agricultura i Ramaderia del DACC. Sr. Josep Usall, Director General de l’IRTA. Sra. Neus Teixidó, coordinadora del Fruit.Net, IRTA
10.00 h Fruit.Net: Eina clau per als reptes de la fructicultura Sra. Neus Teixidó, coordinadora del Fruit.Net, IRTA. Sr. Jordi Giné, cap del Servei de Sanitat Vegetal del DACC. Sra. Neus Teixidó, coordinadora del Programa Fruit.Net, IRTA.
10.15 h Trichoderma spp.: Noves eines per al control de Stemphylium spp Sr. Jordi Cambray, Programa de Postcollita, IRTA.
10.30 h Geotrichum spp. en fruita de pinyol: què en sabem més? Sra. Carla Casals, Programa de Postcollita, IRTA.
10.45 h Implantació del model epidemiològic de Monilinia spp. en una estratègia de control comercial Sr. Francesc Soliva, responsable de cultius llenyosos. Agrosorigué.
11.00 h Pausa- cafè.
11.45 h Quines eines tenim per fer front a les malalties que afecten al cultiu de la pomera en el nou context de reducció de fitosanitaris Sr. Jordi Cabrefiga, Programa de Protecció Vegetal Sostenible, IRTA.
12.00 h El bernat marró marbrejat, situació actual a Catalunya Sra. Adriana Escudero, Programa de Protecció Vegetal Sostenible, IRTA.
12.15 h Eficàcia de Limocide® vers el control d’aranya roja i poll roig de Califòrnia en clementins Sr. José Miguel Fibla, Programa de Protecció Vegetal Sostenible, IRTA.
12.30 h Sabem identificar les malalties i fisiopaties de postcollita de la fruita dolça? Sra. Rosario Torres, Programa de Postcollita, IRTA.
12.45 h Termini.Net: residus en poma, pera i préssec Sr. Carlos Faro, Programa Fructicultura, IRTA. Sr. Pere Vilardell, Programa de Protecció Vegetal Sostenible, IRTA.
13.00 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera Sala actes C/ de Jaume II, 67 25001 Lleida
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down