La preocupació creixent pels aliments que mengem i les seves implicacions, no només en la seguretat i la salut, sinó també en l'impacte mediambiental del seu processament, i la inacceptable quantitat d'aliments desaprofitats, són, actualment, el motor de la recerca i la innovació en la indústria agroalimentària. Els sectors de la fruita de pinyol i el raïm estan patint un període de crisi que afecta als productors i altres agents de la cadena. Una solució possible per mitigar els efectes d'aquesta crisi és la valorització d'aquests productes. El consum de fruites i vegetals, si bé compleixen els requisits saludables, ha decrescut els darrers anys en detriment dels aliments processats.
El consum de sucs ultraprocessats amb alt contingut en sucres o l'’snacking’ són considerades conductes no saludables. Tot i això, alguns d'aquests productes es podrien considerar interessants si es preparen d'acord amb una composició nutricional equilibrada, p.e. es preparen amb fruites, s'hi afegeixen altres compostos beneficiosos (p.ex. antioxidants, pre- i probiòtics) i no se'ls afegeix sucre. D'altra banda, hi ha un sector dels consumidors en alça, com vegetarians i intolerants a la lactosa, que reclamen nous productes i formats de fruites i hortalisses.
En aquest marc, el projecte ALLFRUIT4ALL té com a objectiu valoritzar la fruita de pinyol i raïm a través d'eines que permetin determinar-ne la qualitat, i desenvolupar productes basats en aquestes fruites, segurs i saludables, per promoure'n el consum actiu a la població i, al alhora, reduir el seu malbaratament. En aquesta jornada es mostraran els avenços realitzats durant el projecte, així com el productes desenvolupats.
Projectes PID2019-104269RR-C31, PID2019-104269RR-C32 i PID2019-104269RR-C33 finançats per MCIN/AEI /10.13039/501100011033. Projecte ALLFRUIT4ALL.
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.