RECOMEX 2024

Sobre l'activitat

Un any més, i gràcies a la col·laboració de diferents organismes del sector, us presentem aquesta jornada on es presentaran algunes de les problemàtiques més importants en els cultius extensius d’hivern. Es posarà especial èmfasi en novetats i innovacions que hi ha al mercat i que poden ser una oportunitat per al sector.

Part de la informació que es presenta s’ha obtingut en el marc de les següents actuacions i projectes: Els Grups Operatius (Projectes finançats a
través de l’Operació 16.01.01, cooperació per a la innovació, del PDR de Catalunya 2014-2022):

  • Introducció de pràctiques agronòmiques innovadores en el conreu de la colza d’hivern per augmentar la producció i la qualitat (PROCOLZA).
  • Producció sostenible de civada de proximitat per l’elaboració de begudes vegetals (PROCIVADA).
  • Foment de pràctiques agroecològiques per la millora de la biodiversitat i la sostenibilitat de les produccions del cultiu del blat tou (AGROECOBLAT).
  • Producció sostenible de blat tou ecològic per l’elaboració de productes de panificació que aportin una major tolerància digestiva per part dels consumidors (BLATECOsalut).
  • Farina de Mestral. Projecte demostratiu P-K OPTIM: Mètodes eficients i sostenibles per reduir el contingut en fòsfor i potassi del sòl en situacions excedentàries. Activitat demostrativa de l’Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020. Projecte ‘MICROBI-SOL-ECO: Efectes en
    la biologia del sòl de l’aplicació de fems en rotacions de cultius extensius per a gra en producció ecològica’. Projecte H2020: INnovations in plant VarIety Testing in Europe (INVITE).
Català
Preu: Gratuït
10/09/2024 - 10/09/2024
09:00h - 14:00h
Places limitades
Calaf

Ponents

left button
right button

Joan Serra

Joan Serra Gironella. Investigador – especialista de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Conreus Extensius Sostenibles, amb seu a l’Estació Experimental Agrícola Mas Badia. Durant més de 30 anys ha desenvolupat la seva activitat a l’Àrea de Conreus Extensius de la Fundació Mas Badia, centre consorciat a l’IRTA, fins la seva incorporació a l’institut el gener de 2020. Ha centrat la seva activitat en l’avaluació de material vegetal, protecció fitosanitària, qualitat, etc. en cereals d’hivern, blat de moro, proteaginoses, colza i farratges. Té un elevat nombre de publicacions en revistes de divulgació, una àmplia experiència en l’organització d’activitats de transferència (jornades, cursos, etc.) i també en la realització d’experimentació contractada amb empreses del sector.

Horari

9.00 h Recepció i registre dels assistents
9.30 h Benvinguda i presentació de la jornada
9.45 h BLOC 1: Adaptació a les anomalies climatològiques Modera: Joan Serra i Judit Recacha de l’IRTA
• La Xarxa d’Avaluació de Varietats. Adaptació als canvis climatològics Josep Antón Betbesé de l’IRTA • El cicle de la colza i la implantació del cultiu Roser Sayeras de l’IRTA • Desherbatge de cereal. Nous reptes per a una climatologia canviant Josep Mª Llenes del DACC • Evolució de les malalties del cereal per l’increment de la temperatura Joan Fañé de l’IRTA
11.15 h Pausa cafè
11.45 h BLOC 2. Nous projectes per la valoració de la producció Modera: Josep Anton Betbesé i Teresa Font de l’IRTA
• Producció de farines per la panificació Carles Mallol de COOPCEGI i Cristina Massot del DACC • Colza alt oleica i erúcica Joan Solé de ROVIROLI • Producció de faves per l’obtenció de proteïna vegetal Annabel Salvadó de SEMILLAS FITO
13.00 h Cloenda de la jornada
14.00 h Dinar
Preu estimat 18€. Gratuït pels participants a l’estudi

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

El Casal de Calaf Ctra. Llarga, 11 08280 Calaf

Materials relacionats

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down