Mètodes no invasius per a l'estudi de l’estat i benestar en peixos i la seva aplicació en aqüicultura i ecologia

Sobre l'activitat

El benestar animal no és només un concepte per tractar de pal·liar l’impacte que té l’ésser humà en la salut dels animals, sinó una manera de fer més ètica i conscient amb la vida. Aquesta consciència, que cada cop té més impacte i rellevància en l’àmbit científic, ha de capaç de poder desenvolupar noves eines i metodologies d’estudi mantenint un equilibri entre fiabilitat i un mínim impacte en la salut animal. En aquest sentit, un exemple és l’estudi de les mucoses i en concret la de la pell, una de les eines més prometedores per analitzar l’estat físic i fisiològic de l’animal. Amb el creixent interès per aquestes matrius, paral·lelament cal també determinar els millors biomarcadors i definir els seus papers en la salut animal.
El desenvolupament d’aquestes noves eines i la utilització de noves matrius (fora de les clàssiques) obre un nou camí de convergència entre la ciència productiva i l’ecològica, tenint en compte sempre l’objectiu de ser més responsables amb la vida animal.

Castellà
Preu: Gratuït
03/11/2022
15:00h - 17:00h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Enric Gisbert

Doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona (Espanya). Investigador especialitzat en biologia de peixos i aqüicultura (nutrició). El meu lloc actual és investigador sènior i director de el Programa d'Aqüicultura del IRTA. He estat treballant en estudis d'aqüicultura des de 1999 quan vaig obtenir el meu doctorat, a partir d'aquest moment, he anat consolidant la meva experiència i coneixements treballant en USA (Universitat de Davis, Califòrnia) i França (Ifremer, Brest), mentre que el 2004 vaig ser reclutat per l'IRTA. Des de llavors, he realitzat investigacions en la interfase entre l'acadèmia i la indústria, especialment en relació amb estudis nutricionals en peixos, en fases de cultiu larvari i engreix. A nivell científic he publicat un total de 212 en revistes, set capítols de llibres. Coordinador de la Xarxa CYTED LARVAplus.

https://loop.frontiersin.org/people/606918

Horari

15.00 h Benvinguda i presentació del projecte Sr. Enric Gisbert, programa d’aqüicultura, IRTA.
15.15 h La importància del benestar Sra. Anna Roque, Programa d’Aqüicultura, IRTA.
15.35 h Mètodes no invasius per al estudi de l’estat i benestar en peixos Sr. Ignasi Sanahuja, Programa d’Aqüicultura, IRTA
15.55 h Què mesurem per saber l’estat i benestar en els peixos? Sra. Laura Fernández Alacid, Facultat Biologia, Universitat de Barcelona
16.15 h Aplicacions en aqüicultura Sr. Antoni Ibarz, Facultat Biologia, Universitat de Barcelona
16.35 h Aplicacions en estudis d’ecologia i poblacions salvatges de peixos. Sra. Carles Alcaraz, Programa d’Aigües Marines i Continentals, IRTA.
16.55 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down