Estratègies de maneig en la maternitat i el deslletament en producció porcina ecològica per augmentar el benestar i la sostenibilitat

Sobre l'activitat

La producció ecològica porcina a Catalunya encara es troba en una situació minoritària, malgrat que fomentar sistemes agro-ramaders més sostenibles, està entre els objectius destacats de desenvolupament sostenible. Alguns dels motius limitants són problemes tècnics com una elevada incidència de mortalitat neonatal o de diarrees post deslletament, que comprometen la sostenibilitat econòmica. L'objectiu de l'activitat demostrativa és abordar de manera conjunta dues etapes crítiques pel garrí (maternitat i deslletament), fomentant estratègies que permetin una major supervivència i resiliència, i augmentin el benestar i la sostenibilitat. En la maternitat es vol millorar un prototip de paridora, i en el deslletament es volen implementar estratègies nutricionals i/o de maneig social.

Activitat finançada a través de l'Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022.

Català
Preu: Gratuït
16/05/2024
15:30h - 16:50h
Places limitades
Online

Ponents

left button
right button

Emma Fàbrega

Emma Fàbrega i Romans és llicenciada en veterinària (1995) i Doctora en producció animal (2002) per la Universitat Autònoma de Barcelona. També va cursar un Màster de Comportament Animal Aplicat i Benestar Animal (1998) per la Universitat d’Edinburgh i és Diplomada del European College of Animal Welfare and Behavioural Medicine en la subespecialitat en Animal Welfare Science, Ethics and Law. Des del 2003 treballa a l’IRTA, al programa de Benestar Animal, fent recerca sobre sistemes d’avaluar el benestar animal en granja, especialment en porcí, i estratègies de millora. Ha coordinat projectes nacionals sobre alternatives a pràctiques doloroses com la castració o l’escuat en porcí, i en projectes europeus sobre l’aplicació de tecnologies de precisió per millorar el benestar o el desenvolupament de nous indicadors per avaluar el benestar. Compta amb més de 40 publicacions d’articles en revistes indexades, i ha participat també en capítols de llibres i publicacions en revistes de divulgació. Ha participat com a ponent des de 2003 en jornades de formació de ramaders, veterinaris, o altres agents del sector, tant a nivell nacional com internacional, així com en més de 40 presentacions a congressos. Ha organitzat i participat en nombroses jornades de transferència tecnològica pel sector.

Horari

15.30 h Presentació de la jornada Emma Fàbrega. Investigadora del programa de Benestar Animal de l’IRTA
15.35 h ECODEMO: estratègies per a reduir la mortalitat neonatal en producció porcina ecològica Emma Fàbrega. Investigadora del programa de Benestar Animal de l’IRTA
16.00 h Porc ecològic llavora: nascut, criat i elaborat a l'Empordà Lluís Vilà. Agropecuària Llavora
16.25 h Torn obert de preguntes i connexió amb la Granja de Llavora Pino Delàs. Agropecuària Llavora
16.50 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

En línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down