Jornada sobre la caudofàgia

Sobre l'activitat

La implementació dels requeriments particulars de la Directiva 2008/120/CE sobre la protecció de porcs, han estat el subjecte de diferents reunions organitzades per la UE des de 2013 amb els Estats Membres, organitzacions implicades en la producció porcina, científics i experts del sector. A partir d’aquestes trobades, la comissió ha adoptat una Recomanació (2016) per a l’aplicació de la Directiva 2008/120/EC, establint estàndards mínims per a la protecció dels porcs en relació a les mesures per reduir la necessitat de tallar cues. A partir de la publicació de la Recomanació del 2016, l’interès de la UE per tal que la implementació de la normativa fos efectiva ha estat creixent, i s’han dut a terme auditories a diversos països de la UE, entre ells Espanya.

Per tant, trobar estratègies per evitar la caudofàgia que funcionin en les condicions productives i climatològiques de Catalunya és cabdal pel sector per tal de poder donar resposta a la UE sobre si és possible evitar l’escuat rutinari en porcí.

Català
Preu: Gratuïta
14/10/2021 - 14/10/2021
11:00h - 12:55h
Places limitades

Ponents

left button
right button

Emma Fàbrega

Emma Fàbrega i Romans és llicenciada en veterinària (1995) i Doctora en producció animal (2002) per la Universitat Autònoma de Barcelona. També va cursar un Màster de Comportament Animal Aplicat i Benestar Animal (1998) per la Universitat d’Edinburgh i és Diplomada del European College of Animal Welfare and Behavioural Medicine en la subespecialitat en Animal Welfare Science, Ethics and Law. Des del 2003 treballa a l’IRTA, al programa de Benestar Animal, fent recerca sobre sistemes d’avaluar el benestar animal en granja, especialment en porcí, i estratègies de millora. Ha coordinat projectes nacionals sobre alternatives a pràctiques doloroses com la castració o l’escuat en porcí, i en projectes europeus sobre l’aplicació de tecnologies de precisió per millorar el benestar o el desenvolupament de nous indicadors per avaluar el benestar. Compta amb més de 40 publicacions d’articles en revistes indexades, i ha participat també en capítols de llibres i publicacions en revistes de divulgació. Ha participat com a ponent des de 2003 en jornades de formació de ramaders, veterinaris, o altres agents del sector, tant a nivell nacional com internacional, així com en més de 40 presentacions a congressos. Ha organitzat i participat en nombroses jornades de transferència tecnològica pel sector.

Horari

11.00 h Benvinguda Sr. Ricard Parés, Director de PORCAT
11.05 h Situació actual de l’escuat a Europa Sr. Miguel Ángel Higuera, Director d’ANPROGAPOR
11.25 h Com hem d’afrontar el repte de la Caudofàgia Sra.Elsa Buenaventura, Veterinària del Servei d’Ordenació Ramadera del DACC
11.45 h Resultats del Grup Operatiu sobre alternatives a l’escuat Sra.Emma Fàbrega (investigadora de l’IRTA)
12.05 h Experiència d’un ramader. Sr. Roger Baulenas, ramader.
12.25 h Taula rodona. Preguntes pel xat. Moderador: Ricard Parés
11.55 h Cloenda de la jornada Sra. Elisenda Guillaumes, Directora general d’Agricultura i Ramaderia del DACC..

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down