Pesta porcina africana

Sobre l'activitat

Investigar, un pas essencial previ a la presa decisions.

La península Ibèrica va patir la PPA durant 40 anys, contribuint de manera dramàtica al nostre retard econòmic i social. Si alguna conclusió positiva s'ha pogut extreure d'aquella època, és la generació de coneixement i la formació d'un grup d'investigadors al nostre país que ha contribuït sens dubte, juntament amb altres sectors de la societat, a consolidar la indústria veterinària que gaudim a dia d'avui.


Un gran nombre d'aquests investigadors, estan avui associats al voltant d'una Xarxa d'Investigació finançada pel govern espanyol, amb l'únic objectiu de fomentar i consolidar la veu dels professionals de la investigació veterinària al nostre país. Aquesta xarxa, coordinada des IRTA-CReSA, coneguda amb el suggerent nom de RISA (Red de Investigación en Sanidad Animal; www.redrisa.es), està oberta a tot aquell professional interessat en la investigació en Sanitat Animal, sigui o no investigador.

Amb aquesta primera Jornada pretenem donar un parell de pinzellades sobre les activitats d'R + D + I que es duen a terme avui a Catalunya, incloent aquelles que contribueixen a establir i / o millorar els plans de vigilància oficials de la PPA.

Català
Preu: Gratuïta
06/04/2021
15:00h - 18:00h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Fernando Rodríguez

Investigador IRTA-CReSA responsable de a línia de Peste Porcina Africana.

Horari

15.00 h Benvinguda i presentació de la jornada
15.05 h Inauguració de la jornada Sr. Fernando Rodríguez , investigador del programa Sanitat Animal IRTA-CReSA
15.10 h Passat, present i futur de la PPA. Sr. Francesc Accensi, investigador del programa Sanitat Animal IRTA-CReSA i professor del Departament de Sanitat i d’Anatomia Animals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
15.35 h Diagnòstic de laboratori de la PPA a Catalunya. Molts fronts oberts amb un propòsit únic: Prevenir i controlar la PPA. Sra. Rosa Rossell, Servei de Prevenció en Salut Animal (DARP) i Sra. Mercè Soler, sub-directora general de Ramaderia (DARP).
16.00 h Epidemiologia, anàlisi de risc i vigilància de la PPA: Desenvolupament de noves eines Sra. Anna Alba i Sra. Lola Pailler, investigadores del programa Sanitat Animal IRTA-CReSA.
16.25 h Pla de vigilància de la PPA en fauna silvestre. Un engranatge complex. Sra. Roser Velarde, Servei d’Ecopatología de Fauna Salvatge (SEFaS)-UAB
16.50 h SESC, una iniciativa de Salut per contribuir als plans de vigilància des dels escorxadors Sr. Enric Vidal, investigador del programa Sanitat Animal IRTA-CReSA.
17.15 h Recerca bàsica, l'única manera de desenvolupar vacunes contra la PPA de manera racional Sr. Fernando Rodríguez, investigador del programa Sanitat Animal IRTA- CReSA.
17.40 h Torn obert de preguntes
18.00 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down